gordofilm aktualna

Koristi za Gordofilm

Terapijski Klasa: protiv akni

Farmakološka Klasa: NSAID

Kemijski Klasa: salicilata, Non-Aspirin

Ovaj lijek je dostupan bez recepta. Neke od ovih preparata su dostupni samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Mala djeca mogu biti pod povećanim rizikom od neželjenih učinaka zbog povećane apsorpcije salicilne kiseline kroz kožu. Također, djeca mogu biti više vjerojatno da će dobiti iritaciju kože od salicilne kiseline. Salicilna kiselina ne smije se primijeniti na velikim područjima tijela, koristi se za dugo vrijeme, ili se koristi u neprozirnom (neprodušnog pokrova, kao što su kuhinja plastičnom folijom) u djece. Upotreba sredstava za lokalnu salicilne kiseline u djece mlađe od 2 godine se ne preporučuje.

Prije Korištenje Gordofilm

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi ograničila korisnost topičkih salicilne kiseline u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bolesti krvnih žila, što može zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali Aktuelno salicilnu kiselinu.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže salicilnu kiselinu. To ne može biti specifična za Gordofilm. Molimo pročitajte pažljivo.

Koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što je preporučeno na naljepnici, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. To bi moglo povećati šanse za apsorpciju kroz kožu i šansu od trovanja salicilne kiseline.

Ovaj lijek je za uporabu samo na koži. Ne bi bilo koji od njega u oči, nos ili usta. Isperite ga s vodom odmah, ako to ne dobiti na ovim prostorima.

Prije uporabe OTC acne proizvod po prvi put, nanesite malu količinu na jednu ili dvije male pogođenim područjima kože za 3 dana. Ako ne dođe do nelagode, slijedite upute na lijekovima činjenice etiketi proizvoda.

Ako je liječnik naredio zatvorenu preljev (hermetičan prekrivanja, kao što su kuhinja plastičnom folijom) koje se primjenjuju tijekom ovog lijeka, pobrinite se da znate kako to primijeniti. Od neproziran preljev će povećati količinu lijeka apsorbira kroz kožu i mogućnost trovanja salicilne kiseline, koristite ga samo kao redatelja. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Držite ovaj lijek daleko od očiju i drugih sluznica, kao što su usta i unutar nosa. Ako ste slučajno trebali dobiti neki u oči ili na drugim sluznicama, odmah ih isperite vodom 15 minuta.

Za korištenje krema, losion, ili mast

Za korištenje gela

Za korištenje jastučić

Za korištenje flaster za bradavice, kurje oči, ili žuljeva

Pravilna uporaba salicilne kiseline

Za korištenje šampon

Za korištenje sapuna

Za korištenje tematska rješenje

Za korištenje tematska rješenje za bradavice, kurje oči, ili žuljeva

Osim ako su vam ruke se liječi, oprati ih odmah nakon nanošenja ovaj lijek za uklanjanje bilo koji lijek koji bi mogao biti na njima.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Mjere opreza tijekom korištenja Gordofilm

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Kada koristite salicilnu kiselinu, ne koristite bilo koju od sljedećih pripravaka na istoj zahvaćena područja kao što je ovaj lijek, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika

Za korištenje bilo koje od gore navedenih pripravaka na istoj zahvaćena područja kao salicilne kiseline može uzrokovati ozbiljne iritacije kože.

Gordofilm nuspojave

Gordofilm (tematska salicilne kiseline)

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne stanje koje se naziva salicilata toksičnost. To je više vjerojatno da će doći osobito kod djece, ili ako imate bolest bubrega ili bolesti jetre. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate mučninu, povraćanje, vrtoglavica, gubitak sluha, tinitus, letargija hyperpnea, proljev i psihičke poremećaje.

Određeni over-the-counter (OTC) acne proizvodi mogu uzrokovati rijetke i po život opasne alergijske reakcije. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate osip, svrbež, poteškoće s disanjem, oticanje očiju, lica, usana ili jezika, stezanje u grlu, ili osjećaj onesvijestiti tijekom korištenja ovih proizvoda.

Nemojte ponovno koristiti OTC acne proizvod ako ste razvili ozbiljnu alergijsku reakciju od njega.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Bradavice tematska salicilne kiseline, srebrni nitrat tematska, spoj W, bradavica odstranjivač, Duofilm, Mediplast, Durasal, Okluzalni-HP

 ili se pridružiti grupi podrške Gordofilm za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.