gonadorelina intravensku injekciju

Terapijski Klasa: endokrini-Metabolički agent

Koristi za gonadorelina

Farmakološka Klasa: gonadotropin releasing hormone agonista

Gonadorelina se koristi za testiranje kako dobro hipotalamus i hipofiza žlijezde rade. Također se koristi da izazove ovulaciju (oslobađanje jajašca iz jajnika) u žena koje nemaju redovite ovulacije i menstruacije, jer hipotalamus žlijezda ne oslobađa dovoljno GnRH.

Gonadorelina također se može koristiti i za druge uvjete utvrđene od strane liječnika.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako nije izričito navedeno u označavanja proizvoda, gonadorelina koristi se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za gonadorelina, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na gonadorelina ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Gonadorelina, koristi kao test, bio je ispitivan samo u djece 12 godina i stariji. Lijek nije izazvao različite nuspojave ili probleme u djece 12 godina i starije nego što se u odraslih. Djeca do 12 godina starosti ne mogu biti osjetljivi na učinke gonadorelina. Djeca mogu biti vrlo osjetljivi na učinke gonadorelina i primjenu u dojenčadi se ne preporučuje.

Prije Korištenje gonadorelina

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate gonadorelina, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje gonadorelina s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći gonadorelina s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje gonadorelina. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ako imate test učinio s gonadorelina, jedan ili više uzoraka krvi će se poduzeti. Zatim gonadorelina se daje intravenski (u venu) ili potkožne (ispod kože) injekcije. Na redovitim puta nakon lijeka dano, više uzoraka krvi će se poduzeti. Tada su rezultati testa će se proučavati.

Neki lijekovi daju injekcijom ili pumpe za ubrizgavanje ponekad se dati kod kuće pacijentima koji ne trebaju biti u bolnici. Ako koristite gonadorelina kod kuće, pobrinite se da jasno razumjeti i pažljivo slijediti upute liječnika.

Doza gonadorelina biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze gonadorelina. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Za Lutrepulse pump- To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete i dalje ga koristiti.

Ako koristite gonadorelina će vam pomoći da zatrudnite, pozorno slijedite liječničke savjete o najbolje vrijeme za seks. Vaš liječnik može vam pomoći da odlučite kada imaju seksualne odnose neće dovesti do trudnoće s blizancima ili trojke.

Obavijestite svog liječnika ako sumnjate vaš trudni.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba gonadorelina

Dostupnost Otkazani Otkazani

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

WADA Klasa WADA Anti-Doping Klasifikacija

Amenoreja progesteron, Depo-Provera, medroksiprogesteron, Provera, noretindron, Prometrium, Camila, Jolivette, Endometrin, Ortho Micronor, Aygestin, Depo-Provera kontracepcijsko

Mjere opreza Dok putem gonadorelina

Gonadotropin nedostatak gonadorelina, Factrel

 ili se pridružiti grupi podrške gonadorelina za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

gonadorelina nuspojave

gonadorelina