glucotrol xl

Terapijski Klasa: Hipoglikemijska

Koristi za glucotrol XL

Kemijski Klasa: 2nd Generation sulfonilurei

Pravilna prehrana je prvi korak u upravljanju dijabetesa tipa 2, ali često lijekovi su potrebni kako bi se vaše tijelo. Glipizid pripada skupini lijekova naziva sulfonilureje. To potiče oslobađanje inzulina iz gušterače, usmjeravanje svoje tijelo za šećer trgovine krvi. To pomaže nižu razinu šećera u krvi i vratiti na način na koji koristite hranu kako bi energiju.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke glipizid u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost glipizid u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne srca, jetre ili bubrega probleme koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali glipizid.

Prije Korištenje glucotrol XL

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže glipizid. To ne može biti specifična za glucotrol XL. Molimo pročitajte pažljivo.

pažljivo pratiti poseban plan obroka vaš liječnik vam je dao. To je najvažniji dio kontrolu vaše stanje, te je potrebno ako je to lijek za ispravan rad. Također, redovito vježba i test za šećer u krvi ili urinu prema uputama.

Ovaj lijek dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i slijedite upute u umetka pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Progutajte cijelu tablete produljenog oslobađanja. Ne dijele, lomiti ili žvakati ga.

Ako uzimate tablete s produljenim oslobađanjem, dio ploče može proći u stolici nakon što vaše tijelo ima apsorbira lijek. To je normalno i ništa brinuti.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba glipizid

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Vrlo je važno slijediti pažljivo upute od svog zdravstvenog tima o

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako budete imali bol u prsima ili nelagoda, mučnina, bol ili nelagodu u rukama, čeljusti, leđima ili vratu, otežano disanje, znojenje, povraćanje ili dok koristite ovaj lijek. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema srca, uključujući i srčani udar.

Glipizid može uzrokovati hipoglikemiju (niska razina šećera u krvi). Međutim, to također može doći ako se odgoditi ili izostavite obrok ili snack, piti alkohol, vježba više nego obično, ne mogu jesti zbog mučnina ili povraćanje, poduzeti određene lijekove, ili se glipizid s drugim tipom dijabetesa medicine. Simptomi niske razine šećera u krvi mora biti tretirana prije nego što dovodi do gubitka svijesti (nesvjestice). Različiti ljudi osjećaju različite simptome niskog šećera u krvi. Važno je da naučite što simptomi niske razine šećera u krvi obično se tako da ga možete liječiti brzo.

Simptomi niskog šećera u krvi uključuju anksioznost, ponašanje promijeni slično pijanstvu, zamagljen vid, hladan znoj, zbunjenost, cool, blijeda koža, poteškoće s razmišljanjem, pospanost, prekomjerna glad, brzo kucanje srca, glavobolje (nastavak), mučnina, nervoza, noćne more ; nemiran san, drhtavica, nerazgovjetan govor ili neuobičajeni umor ili slabost.

Ako simptomi niske razine šećera u krvi dogodi, jedu tablete glukoze ili gel, kukuruzni sirup, med, ili kocke šećera ili piti voćni sok, ne-dijeta bezalkoholno piće ili šećera otopljenog u vodi. Također, provjerite svoj krv za niske razine šećera u krvi. Glukagon se koristi u hitnim situacijama, kada jaki simptomi kao što su napadaji (konvulzije) ili nesvjestice javljaju. Imati glukagon kit dostupan, zajedno sa špricom ili iglom, i znati kako ga koristiti. Članovi Vašeg kućanstva također treba znati kako ga koristiti.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Mjere opreza Dok putem glucotrol XL

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Glucotrol XL nuspojave

Glucotrol XL (glipizid)

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Dijabetes, Tip 2 metformin, inzulin aspart, glipizid, Januvia, glimepirid, Victoza, Lantus, gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, GLUCOPHAGE Janumet, Actos, Levemir, Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, glucotrol, Trulicity , sitagliptin, Bydureon