glikopirolatnc (oralnim putem) opis i brand imena

Glikopirolata se koristi za liječenje peptičkog ulkusa kod odraslih. Također se koristi za liječenje kroničnih, teške slinjenje uzrokovane nekim neurološkim poremećajima (npr cerebralna paraliza) u djece od 3 do 16 godina starosti. Ovaj lijek je antikolinergično.

Glikopirolata se također može koristiti i za druge uvjetima koje će odrediti liječnik.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Tablet; Rješenje

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi ograničila korisnost glikopirolatnc u djece od 3 do 16 godina starosti. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 3 godine starosti.

Alergije

Nema dostupnih informacija o tome je li rizik glikopirolatnc izazvanog štetnim učincima su povećane kod starijih osoba, međutim, to treba koristiti s oprezom, jer bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobnu vezane bolesti jetre, bolesti bubrega, bolesti srca ili problema s prostatom , To može zahtijevati prilagodbu doziranja ili pažljivi nadzor u starijih bolesnika koji su primali glikopirolatnc.

pedijatrijski

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

gerijatrijske

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Ostale interakcije

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Druge zdravstvene probleme

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Doziranje

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Vaš liječnik će vam reći koliko ovog lijeka koristiti i koliko često. Doza se treba mijenjati nekoliko puta, kako bi saznali ono što najbolje radi za vas ili vaše dijete. Nemojte koristiti više lijekova i češće nego što vam liječnik ne kaže da ga koristiti.

Ovaj lijek dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i slijedite upute u umetka pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Izmjerite oralni tekućina s izrazitim mjernu žlicu, oralni šprice, ili medicine kupa. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Te bi trebao uzeti ovaj lijek najmanje jedan sat prije ili dva sata nakon obroka.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

propustili dozu

Čuvati izvan dohvata djece.

skladištenje

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik ili djetetov liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da bi bili sigurni da je ovaj lijek radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Vi ne bi trebali uzimati kalijev klorid tablete ili druge nadomjestke kalija (u obliku tableta ili kapsula oblika), dok se koristi ovaj lijek. Korištenjem ovih lijekova zajedno mogu izazvati odgođeno kretanje kalija dopuniti putem jednjaka i želuca.

Ovaj lijek može uzrokovati zatvor ili proljev. Zatvor ili proljev mogu biti rani simptom ozbiljan problem crijeva. Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom ako ste vi ili vaše dijete ima zatvor, proljev, bolovi u trbuhu ili istezanja (oteklina), bol, mučnina ili povraćanje.

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako je dijete ne može mokriti, ima suhe pelene ili rublje, ili ima sljedeće simptome dok koristite ovaj lijek: plač, razdražljivost, smanjenje učestalosti urina ili teško ili bolno mokrenje.

Ako ste vi ili vaše dijete razvija osip, osip, ili bilo alergijske reakcije na ovaj lijek, prestati uzimati lijek i provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće.

Ovaj lijek može učiniti vi ili vaše dijete znoj manje, što uzrokuje tjelesna temperatura se povećava. Koristite dodatnu njegu kako bi se izbjeglo postane prevruć tijekom vježbanja ili vrućeg vremena dok uzimate ovaj lijek, jer pregrijavanja može doći do toplotnog udara.

Ovaj lijek može učiniti vi ili vaše dijete pospano ili uzrokovati zamagljen vid. Izbjegavajte vožnju, strojevima, ili rade bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.