glicerol fenilbutirat (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Ovaj lijek dolazi s lijekovima vodič. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Važno je da Vi ili Vaše dijete poštivati ​​sve posebne dijetalne upute od svog liječnika, kao što je korištenje low-proteinska dijeta. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Koristite oralni šprice ili posudice za doziranje za mjerenje doze. Vi svibanj također dati ovaj lijek s nazogastrične sonde ili gastrostomy cijevi (g-tube).

Za korištenje oralne tekućine s nazogastrične sonde ili G-cijevi

skladištenje

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.