glavobolje: smanjenje stresa kako bi se spriječilo bol

Stres može učiniti na glavi bol – i glavobolja mogu stvarno naglasiti. Bilo kako bilo, da se smanji bol, obuzdati stresa.

Kasniš. Ne možete pronaći svoje ključeve. Ti nisu spremni za svoj jutarnji sastanak. A pas samo prati blato kroz dnevnu sobu. Nije ni čudo da imate glavobolju.

Glavobolje su više vjerojatno da se dogodi kada ste pod stresom. Stres je najčešći uzrok napetosti tipa glavobolje, a mogu izazvati i druge vrste glavobolje ili ih pogoršati.

No, stres ne mora ići na glavu. Uzimanje jednostavnih koraka upravljati svojim stres može pomoći zadržati svoje glavobolje na zaljev.

Stres je glavni životni događaj – rođenje djeteta, smrt voljene osobe, promjena karijere, razvoda – može se poreći. Ali to nije obično vrsta stresa koji izaziva glavobolje.

Umjesto toga, to je često svakodnevne iritansi – u potrazi za izgubljenim papirima, sjedi u promet, podnosi sitne smetnja na poslu – to može potkopati vašu sposobnost da se nosi. Za neke ljude, to izaziva glavobolje.

Odgovarajući na ovim svakodnevnim stresorima by napinjanje mišića, brušenje zubi ili ojačanje ramena može učiniti samo glavobolje gore.

Vi ne možete izbjeći svakodnevni stres. Ali možete držati stres pod kontrolom, što može pomoći u prevenciji glavobolje.

Tehnike opuštanja mogu smanjiti simptome stresa, uključujući i glavobolje. Izrada vremena za ugodne aktivnosti, kao što su slušanje glazbe, ples, igranje sport, čitanje knjige ili igranje s tvoj five može pomoći.

Osim toga, odvojeno vrijeme, čak i ako je samo 10 minuta dnevno, u praksi opuštanje. Tehnike uključuju

Također, kako bi se smanjio stres svaki dan, uzeti u obzir ove savjete

Većina glavobolja se ništa brinuti. Ali ako glavobolja poremetiti svoje dnevne aktivnosti, rad ili osobnom životu, obratite se svom liječniku za pomoć. Vi svibanj biti pod stresom, ali možda još nešto događa, kao dobro.

Potražite hitnu medicinsku pomoć ako je vaša glavobolja

Ovi znakovi i simptomi mogu ukazivati ​​na medicinsko stanje koje treba brz tretman.

posjetite svog liječnika