gavilyte-n s okusom paketu

Terapijski Klasa: laksativ, Hyperosmotic

Koristi za GaviLyte-N s okusom Pack

Otopina PEG, natrijeve i kalijeve soli je laksativ. Djeluje tako što uzrokuje da imaju proljev za čišćenje tvoj debelo crijevo. Čišćenje vaše debelo crijevo pomoći će vam liječnik vidjeti unutrašnjost vašeg debelog crijeva jasnije tijekom kolonoskopije.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost rješenje PEG, natrija i kalija u djece od 6 mjeseci starosti i stariji. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 6 mjeseci.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost rješenje PEG, natrija i kalija u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez u bolesnika koji koriste ovaj lijek.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije uporabe GaviLyte-N s okusom Pack

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže polietilen glikol 3350, natrija i kalija. To ne može biti specifični za GaviLyte-N s okusom Pack. Molimo pročitajte pažljivo.

Vaš liječnik može imati posebne upute na temelju rasporedom svoje kolonoskopiju. Ako niste dobili upute, ili ako ih ne razumiju, provjerite sa svojim liječnikom unaprijed.

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. U suprotnom, vaš test možda neće ispravno raditi i možda će se morati ponoviti.

Ovaj lijek dolazi s priručnik. Morate pročitati, razumjeti i slijediti ove upute pažljivo. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih pitanja.

Ne smijete jesti ništa čvrstu hranu za 2 sata prije korištenja ovog lijeka. Kada pijete svoju prvu dozu lijeka, nemojte jesti krutu hranu dok nakon testa.

Možete piti vodu ili bistre tečnosti do 2 sata prije testa osim ako vam liječnik ima različite upute. Nemojte piti crvene i ljubičaste tekućine.

Ne poduzimati nikakve oralne lijekove počevši 1 sat prije uzimanja ovog lijeka. Oralni lijekovi ne mogu apsorbirati ispravno dok se čišćenje tvoj debelo crijevo. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih pitanja.

Za korištenje lijekova

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna upotreba polietilen glikola 3350, natrijeve i kalijeve soli

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nakon što je prašak miješa s vodom, da smjesa u hladnjaku. Tekućinu koristiti u roku od 48 sata nakon dodavanja vode. Bacite neiskorišteni dio.

Važno je da vaš liječnik provjeriti usko za bilo neželjenih učinaka uzrokovanih ovim lijekom. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Obratite se svom liječniku odmah ako imate pad u mokraći, vrtoglavica, nesvjestica, glavobolja ili povraćanje. To mogu biti simptomi previše gubitak tekućine (dehidracija).

Obavijestite svog liječnika odmah ako imate jake želučane nadutost, rastezanje ili bol nakon uzimanja ovog lijeka.

Ako se razvije osip, osip, ili bilo alergijske reakcije na ovaj lijek, prestati uzimati lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah.

Nemojte uzeti dodatne stimulacijski laksativi (npr bisakodil) s ovim lijekom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove.

Mjere opreza Dok putem GaviLyte-N s okusom Pack

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

GaviLyte-N s okusom Pack nuspojave

polietilen glikol 3350 s elektrolitima

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Utroba Priprema eritromicin, Senna, bisakodil, Dulcolax, Senokot, neomicin, Fleet klistir, MoviPrep

Zatvor, kronični laktulozu, Linzess, Amitiza, Movantik, Relistor, MoviPrep, GoLYTELY, Generlac

Gastrointestinalni Dekontaminacija MoviPrep, GoLYTELY, aktivni ugljen, GaviLyte-G, NuLYTELY, ugljen, GaviLyte-N, Colyte