gatifloksacin Očna

Terapijski Klasa: Antibiotik

Koristi za gatifloksacina

Kemijski Klasa: fluorokinolona

gatifloksacin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za gatifloksacina, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na gatifloksacina ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Zymaxid ™ u djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 1 godine.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Zymaxid ™ u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje gatifloksacina

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Vaš liječnik će vam reći koliko gatifloksacina koristiti i koliko često. Nemojte koristiti više lijekova i češće nego što vam liječnik ne kaže da ga koristiti. gatifloksacin nije za dugotrajnu upotrebu.

Za korištenje kapi za oči

Da bi se jasno svoj infekciju oka u potpunosti, i dalje koristiti gatifloksacina za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako su vaši simptomi su nestali, pa čak i ako se osjećate bolje nakon prvih nekoliko doza. Vaš infekcija ne može razjasniti ako prestanete upotrebljavati lijek prerano. Ne propustite niti doze.

Doza gatifloksacina biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze gatifloksacina. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu gatifloksacina, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako ti je pak oko infekcija ne popravi u roku od nekoliko dana, ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Prestanite koristiti gatifloksacina i provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate osip, svrbež, ili crvenu ili otečene kože oko očiju ili očnog kapka. To mogu biti simptomi alergijske reakcije.

Ne nosite kontaktne leće dok koristite gatifloksacina kako bi se izbjegle daljnje iritacije oka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Pravilno korištenje gatifloksacina

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Konjunktivitis, bakterijske ciprofloksacin Očna, azitromicin oko, levofloksacin Očna, eritromicin Očna, gentamicin Očna, tobramicin Očna, moksifloksacin Očna, bacitracin Očna, TobraDex, Vigamox, Maxitrol

Mjere opreza tijekom korištenja gatifloksacina

Konjunktivitis diklofenak oftalmoloških, triamcinolon, deksametazon na oko, ceftriakson, Rocephin, Lotemax, kortizon, Kenalog-40, Alrex, Maxidex, Zymar

gatifloksacina nuspojave

gatifloksacin Očna