gantrisin pedijatrije

Terapijski Klasa: Antibiotik

Koristi za Gantrisin dječju

Kemijski Klasa: sulfonamida

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Zbog toksičnosti Sulfisoxazole, koristite kod djece mlađe od 2 mjeseca starosti se ne preporučuje.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke Sulfisoxazole gerijatrijskih bolesnika. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrezima i jetrom, koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali sulfadiazin.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Prije Korištenje Gantrisin pedijatrijskih

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže Sulfisoxazole. To ne može biti specifična za Gantrisin dječju. Molimo pročitajte pažljivo.

Ovaj lijek se ne smije davati dojenčadi mlađe od 2 mjeseca starosti, osim u režiji svog djeteta liječniku. Sulfisoxazole može izazvati ozbiljne neželjene efekte u ovoj dobnoj skupini.

Uzmi ovaj lijek s punom čašom (8 unci) vode. Još nekoliko čaša vode treba uzeti u toku dana, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. Pijenje puno vode pomoći će spriječiti neke neželjene učinke.

Ovaj lijek najbolje funkcionira kada postoji stalna količina u krvi ili urina. Da bi se zadržati iznos konstantan, ne propustite bilo doze. Također, to je najbolje da se doze na ravnomjerno raspoređeni puta tijekom dana. Ako vam je potrebna pomoć u planiranju najbolje vrijeme da se vaš lijek, provjerite sa svojim liječnikom.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, dalje koristiti ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se osjećate bolje nakon prvih nekoliko doza. Ako prestanete uzimati ovaj lijek prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti.

Protresti oralnu suspenziju i prije svake uporabe. Izmjerite medicine s izrazitom mjernu žlicu, oralni šprice, ili medicine kupa. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba Sulfisoxazole

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Ozbiljne kožne reakcije može se dogoditi s ovim lijekom. Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bilo koji od sljedećih simptoma: osip kože, stvaranje mjehura, piling ili opuštanja kože, kašalj, proljev, svrbež, Rane, čirevi, ili bijele mrlje u ustima ili na usnama ili neuobičajen umor ili slabost.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate groznicu, zimicu, zglobovima ili mišićima bol, blijeda koža, označavanje crvene ili ljubičaste mrlje na koži, otežano disanje, bol u grlu, bol u gornjem dijelu trbuha, ili žute oči ili kožu. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema u krvi.

Sulfisoxazole može izazvati proljev, au nekim slučajevima to može biti teška. Ne uzimajte nikakve lijekove za liječenje proljeva bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Proljev lijekovi mogu napraviti proljev gore ili ga traje duže. Ako blagi proljev nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Mjere opreza Dok putem Gantrisin pedijatrijskih

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Gantrisin Pedijatrijska nuspojave

Gantrisin Pedijatrijska (sulfisoksazol)

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Mjehura infekcija ciprofloksacin, amoksicilin, cefaleksin, levaquin, levofloksacin

Bakterijske infekcije ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Otitis Media amoksicilin, azitromicin, Augmentin, cefaleksin, Bactrim, Keflex

Meki čir ciprofloksacin, doksiciklin, azitromicin, Zithromax, ceftriakson

 ili se priključiti Gantrisin pedijatrijskih grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.