gamastan s / d

Imunoglobulin intravenskim (IGIV) proizvodi su izvijestili da je povezan s renalnom disfunkcijom, akutnog zatajenja bubrega, osmotskog nephrosis i smrti. Budite oprezni u bolesnika s predispozicijom za akutno zatajenje bubrega i administraciju na minimalnoj koncentraciji na raspolaganju i minimalne brzine infuzije primjenljiva u takvih bolesnika. Više stope zatajenja bubrega bili su povezani s IGIV proizvodima koji sadrže saharozu. Glukoze bez proizvodi uključuju Bivigam ™, Flebogamma (R) 5% DIF, Flebogamma (R) 10% DIF, Gammaplex (R), Gammagard tekućina (R), Gammagard S / D, Gammaked (TM), Gamunex (R ) -C ,, Octagam (R) 10%, i Privigen (R). Tromboza se može pojaviti sa ili bez poznatih čimbenika rizika. Rizik od tromboze je povećana s poodmaklom dobi, produljena imobilizacija, Hiperkoagulabilno uvjetima, povijest venske ili arterijske tromboze, korištenje estrogena, živi u vama središnje vaskularne katetere, hyperviscosity i kardiovaskularnih faktora rizika. Za pacijente kojima prijeti opasnost od tromboze, primjenite IVIG na minimalnoj dozi i brzini infuzije moguće. Osigurati odgovarajuću hidraciju u bolesnika koji prije primjene. Pratite znakove i simptome tromboze i procijeniti viskoznost krvi kod pacijenata na rizik za hyperviscosity.

Koristi za Gamastan S / D

Terapijski Klasa: Imunološki serum

Ovaj lijek treba dati samo od strane ili pod nadzorom liječnika.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, imunoglobulin se koristi u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost imuni globulin injekcije u djece. Neki od proizvoda koriste se samo u djece koja su 2 ili 3 godine i starije, i drugi proizvodi nisu odobreni za uporabu u djece. Imunološki ubrizgavanje globulin se koristi za liječenje primarni humoralni imuno deficijencije (PI), idiopatska trombocitopenična purpura (ITP), i kronični imunološki uremijski sindrom kod djece. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene za uporabu u kroničnim upalnim demijelinizirajuća polineuropatije (CIDP) ili multifokalne motorna neuropatija (MMN).

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost imuni globulin injekciju u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati problema dobne zgrušavanja krvi, bolesti bubrega, ili bolesti srca, što može zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali imunoglobulin injekciju.

Prije uporabe Gamastan S / D

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže imuni globulin. To ne može biti specifični za Gamastan S / D. Molimo pročitajte pažljivo.

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jednu od vena, kao metak u jednu od svojih mišića, ili kao metak pod kožu.

Ovaj lijek dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Dok se liječite s imuni globulin injekcije, nemaju nikakve vakcine (cjepivima) bez vašeg liječnika odobrenje. Živi virus cjepiva ne bi trebalo dati za 3 mjeseca nakon primitka imuni globulin.

Gammagard Liquid, Gammaked ™, Gamunex®-C, a Hizentra® proizvodi mogu se dati u dom za pacijente koji ne trebaju biti u bolnici ili klinici. Oni su dati kao infuzija pod kožu jednom svaki tjedan. Hizentra® proizvod može se dati jednom u 2 tjedna. Ako koristite ovaj lijek kod kuće, liječnik će vas naučiti kako pripremiti i uliti lijek. Vi ćete biti prikazan područja tijela u kojima se lijek može dati. Koristite drugu površinu tijela za svaku infuziju. Pratite gdje ste dati infuziju kako bi bili sigurni da rotirati web stranice. To će pomoći u sprječavanju kožnih problema.

Nemojte mijenjati marke ili vrste vašeg imunološkog globulina, osim ako vam liječnik ne kaže da. Ako morate promijeniti brand medicine, razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego davanje sebe injekciju. Pobrinite se da razumijete upute o tome kako koristiti novi brand.

Dopusti Gammagard tekućina, Gammaked ™, Gamunex®-C, ili Octagam® brand na sobnu temperaturu prije uporabe.

Za korištenje Gammagard tekućina, Gammaked ™, Gamunex®-C, ili Hizentra®

Ovaj lijek treba dati prema utvrđenom rasporedu. Ako propustite dozu ili zaboravite koristiti lijek, nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite Hizentra® proizvod na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline i vlage, u trajanju do 30 mjeseci. Čuvati od smrzavanja. Zaštitite proizvod od izravnog svjetla. Držite lijekove u originalnom pakiranju dok ste spremni da ga upotrijebite.

Spremite Gamunex®-C proizvod u originalnoj ambalaži iu hladnjaku, ali ga ne zamrzne.

Pravilna uporaba imunoglobulin

Možda pohraniti Gammagard tekućina ili Gammaked ™ proizvod u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi. Provjerite okvir ili oznaku bočicama za datum isteka. Spremite ga u originalnom spremniku. Ne zamrzavati. Razgovarajte sa svojim ljekarnikom ako imate pitanja u vezi skladištenja ovog proizvoda.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima za sve probleme koji mogu biti uzrokovane ovim lijekom. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Bolesnici s idiopatskom purpura trombocitopenijom (ITP) ne bi trebala biti tretirana s Gammaked ™ ili Gamunex®-C koji se ubrizgava pod kožu (supkutano). Na taj način može povećati rizik od hematoma (nakupljanje krvi pod kožu).

Ovaj lijek može uzrokovati groznicu, zimicu, crvenilo, glavobolja, mučnina, i povraćanje, pogotovo ako ga primi za prvi put, ako ga niste primili više od 8 tjedana ili. Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah ako imate bilo koji od ovih simptoma.

Ovaj lijek je napravljen od doniranih ljudske krvi. Neke ljudske krvi proizvodi su prenijeti određene viruse na ljude koji su ih primili, iako je rizik nizak. Ljudska donatori i donirali krv su i testirani na viruse da drže mali rizik prijenosa. Razgovarajte sa svojim liječnikom o ovom riziku, ako su u pitanju.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne tip alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije, što može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, osip, bol u prsima, vrtoglavica ili nepromišljenost, problema s disanjem, problema s gutanjem, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta nakon primitka ovog lijeka. Neki ljudi, uključujući i one s IgA (imunoglobulina) nedostatak i antitijela protiv IgA i poviješću preosjetljivosti na ljudske imunoglobuline proizvodima ne smije uzimati ovaj lijek.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako počnete da ima ukočen vrat, pospanost, groznica, jake glavobolje, mučnina ili povraćanje, bolne pokrete oka, ili osjetljivost oka na svjetlost. To mogu biti simptomi ozbiljnog stanja koje se naziva sterilnom sindrom meningitis (AMS).

Ovaj lijek može izazvati krvarenje (hemolizu) ili hemolitička anemija. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate želudac ili bol u leđima, tamni urin, smanjen mokrenje, teškoće s disanjem, povećan broj otkucaja srca, umor, ili žutim očima ili kožom, nakon što prime lijek.

Mjere opreza Dok putem Gamastan S / D

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako budete imali bol u prsima, teško, brzo ili bučno disanje, ponekad teško disanje, plavim usnama i noktima, groznica, blijede kože, pojačano znojenje, kašalj koji ponekad proizvodi ružičasti površan ispljuvak, otežano disanje ili oticanje nogu i gležnjeva nakon primitka ovog lijeka. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema pluća.

Ovaj lijek može izazvati stvaranje krvnih ugrušaka. To je više vjerojatno da će doći ako imate povijest problema zgrušavanja krvi, bolesti srca, ili ateroskleroze (kaljenje u arterije), ili ako ste pretili, uzimati lijekove koji sadrže estrogen, ili mora ostati u krevetu dulje vrijeme zbog operacije ili bolesti. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako iznenada imate bolove u prsima, otežano disanje, jake glavobolje, bolove u nogama, ili problema s vida, govora, ili hodanje.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako počnete ima crvenu ili tamno smeđe urina, donjeg dijela leđa ili sa strane bol, nagli porast tjelesne težine, natečenim licem, rukama, i nogama, smanjen urina output ili bilo kakvih problema s mokrenjem nakon što primite ovaj lijek , To mogu biti simptomi ozbiljnog problema bubrega.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi ovaj lijek. Ovaj lijek može utjecati na rezultate nekih medicinskih testova.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Gamastan S / D nuspojave

imunoglobulin intravenozno

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Kronična upalna demijelinacijska poliradikuloneuropatija azatioprin, Imuran®, Betaseron®, Gammagard, imunoglobulin intravenski, Gamunex

Autoimuna neutropenija imunoglobulin intravenozno, Privigen, Octagam, Flebogamma, Gammaplex, Gammar-P I.V.

Kronična limfocitna leukemija Rituxan, rituksimab, ciklofosfamid, Cytoxan, Imbruvica, ibrutinib

Primarna Immunodeficiency Syndrome Gammagard, imunoglobulin intravenski, Privigen, Gamunex, Hizentra, Hyqvia