fusilev

Terapijski Klasa: Metotreksat spašavanje

Koristi za Fusilev

Levoleucovorin injektiranje također koristi u kombinaciji sa 5-fluorouracila (Adrucil®) za ublažavanje i sprječavanje simptoma bolesnika s uznapredovalim metastazama (raka koji već proširio) rak debelog crijeva i rektuma.

Ovaj lijek treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke levoleucovorin injekcije u djece mlađe od 6 godina. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije o povezanosti dobi na učinke levoleucovorin injekcije nisu provedena u gerijatrijskih bolesnika s rakom kostiju. Međutim, bez gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Fusilev® u starijih bolesnika s uznapredovalim rakom debelog crijeva.

Prije Korištenje Fusilev

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjerite svoje blisko kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvi i urina će biti potrebna za provjeru neželjenih učinaka.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje 5-fluorouracil (Adrucil®) i kombinacija trimetoprima i sulfametoksazol (Bactrim®, Septra®). Korištenje bilo koji od ovih lijekova zajedno s levoleucovorin povećava rizik od ozbiljnih nuspojava ..

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Pravilna uporaba Fusilev

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Rak debelog crijeva Avastin, Xeloda, fluorouracil, kapecitabin, leukovorin, bevacizumab, oksaliplatina, Erbitux

Metotreksat spašavanje leukovorin, levoleucovorin kalcij, Wellcovorin

Metotreksat predoziranja leukovorin, levoleucovorin kalcija, Wellcovorin, glucarpidase, Voraxaze

Mjere opreza tijekom korištenja Fusilev

Fusilev nuspojave

Fusilev (levoleucovorin kalcij)