furocot

Furosemid je moćan diuretik koji, ako dano u prekomjernim količinama, može dovesti do duboke diurezu s vodom i elektrolita osiromašeni. Stoga, pažljivo medicinski nadzor potreban je i doza i učestalost doziranja se mora prilagoditi potrebama pojedinog pacijenta.

Koristi za Furocot

Terapijski Klasa: Kardiovaskularne Agent

Farmakološka Klasa: Diuretici, Loop

Furosemid također primijeniti sami ili zajedno s drugim lijekovima za liječenje visokog krvnog tlaka (hipertenzija). Visoki krvni tlak dodaje da je opterećenje srca i krvnih žila. Ako nastavi za dugo vremena, srce i arterije možda neće raditi ispravno. To može oštetiti krvne žile u mozgu, srcu i bubrezima, što je rezultiralo i moždani udar, zatajenje srca ili zatajenja bubrega. Visoki krvni tlak također može povećati rizik od srčanog udara. Ti problemi mogu biti manje vjerojatno da će se dogoditi ako se kontrolira krvni tlak.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost furosemida u djece. Međutim, nedonoščad su više vjerojatno da će imati neželjene učinke na bubrege, što može zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali furosemid.

Prije Korištenje Furocot

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi ograničila korisnost furosemida u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju furosemid.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže furosemid. To ne može biti specifična za Furocot. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek točno onako kako režiji svog liječnika da koristi svoje stanje koliko je god moguće. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Mnogi pacijenti koji imaju visok krvni pritisak neće primjetiti nikakve simptome stanja. U stvari, većina bolesnika osjećati normalno. Vrlo je važno da se lijek točno prema uputama i da zadržite svoje obveze sa svojim liječnikom, čak i ako se osjećate dobro.

Osim korištenja ovog lijeka, liječenje vašeg visokog krvnog tlaka može uključivati ​​kontrolu težine i promjene u vrstama hrane koju jedete, posebno hranu visoke u natrij (sol) ili kalija. Vaš liječnik će vam reći koje su to najvažnije za vas. Trebali biste provjeriti sa svojim liječnikom prije nego promjenu prehrane.

Ovaj lijek neće izliječiti visoki krvni tlak, ali to ne pomaže kontrolirati ga. Morate nastaviti to uzeti kako je propisano, ako očekujete da ćete sniziti krvni tlak i zadržati ga. Možda ćete morati da se visok krvni tlak lijek za ostatak svog života. Ako visoki krvni tlak ne liječi, može uzrokovati ozbiljne probleme, kao što su zatajenje srca, bolesti krvnih žila, moždanog udara ili bolesti bubrega.

Izmjerite oralni tekućina s izrazitim mjernu žlicu, oralni šprice, ili medicine kupa.

Ako uzimate sukralfat (Carafate®), uzimati ovaj lijek 2 sata prije ili 2 sata nakon uzimanja furosemid. To može zadržati furosemid ispravan rad.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilno korištenje furosemida

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete na redovite posjete kako bi bili sigurni ovaj lijek radi ispravno. Krvi ili urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni može uzrokovati vaše nerođeno dijete biti veći nego što je normalno. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Ovaj lijek može uzrokovati vi ili vaše dijete izgubiti više kalija iz tijela od normalnog (hypokalemia). To je više vjerojatno da će doći ako imate bolest jetre (npr ciroza), ili ako koristite ovaj lijek zajedno sa steroidima (kortizon slični lijekovi), adrenokortikotropnog hormona (ACTH), velike količine sladića ili laksativa za dug vrijeme. Obavijestite svog liječnika ako se razbole od teške ili nastavka mučnina, povraćanje, proljev ili, i piti tekućine kako bi se spriječilo dobivanje dehidriran. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate suha usta, povećana žeđ, grčeve u mišićima, mučnine ili povraćanje.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se iznenada iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći. Ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate iznenadni pad sluha ili gubitak sluha. Također možete imati vrtoglavicu ili zujanje u ušima. Obavijestite svog liječnika ako imate osjećaj stalnom pokretu prema sebi ili okolici ili osjećaj vrti.

Mjere opreza tijekom korištenja Furocot

Ovaj lijek može uzrokovati povećanje razine šećera u krvi. Ako ste dijabetičar i primijetiti promjenu u rezultatima krvi ili urina šećera testova, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može učiniti vašu kožu više osjetljiv na sunčevu svjetlost. Koristite krema za sunčanje, šešir i zaštitnu odjeću kada ste na otvorenom. Izbjegavajte solarij i solarij.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi ovaj lijek. Ovaj lijek može utjecati na rezultate nekih medicinskih testova.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To se posebno uključuje recept ili nonprescription (over-the-counter) lijekove za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Furocot nuspojave

furosemid

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

WADA Klasa WADA Anti-Doping Klasifikacija

Edem hidroklorotiazid, furosemid, Lasix spironolakton, triamteren, klortalidon

Zatajenje srca lizinopril, amlodipin, metoprolol, furosemid, karvedilol, Lasix

Visoki krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid

Ascites furosemid, Lasix, triamteren, bumetanid, torsemid, Bumex