fulvicin p / g

Terapijski Klasa: Antimikotsko

Koristi za Fulvicin P / G

Korištenje grizeofulvin za prevenciju gljiva infekcije nisu utvrđene.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost grizeofulvin u djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece do 2 godine starosti.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke grizeofulvin gerijatrijskih bolesnika.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije uporabe Fulvicin P / G

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže griseofulvin. To ne može biti specifični za Fulvicin P / G. Molimo pročitajte pažljivo.

Nastavite koristiti ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se osjećate bolje nakon prvih nekoliko doza. Vaš infekcija ne može razjasniti ako prestanete upotrebljavati lijek prerano.

Držite se čisti za kontrolu infekcija i spriječiti infekciju.

Grizeofulvin apsorbira najbolje kada se uzima s visokim udjelom masti, kao što su cheeseburger, punomasno mlijeko ili sladoled. Obavijestite svog liječnika ako ste na niske masnoće dijeta.

Grizeofulvin je najbolje uzeti sa ili nakon obroka, posebno masne one (na primjer, punomasno mlijeko ili sladoled). To smanjuje mogućnost želuca uzrujani i pomaže razjasniti infekcije pomaže svoje tijelo apsorbira lijek bolje. Međutim, ako ste na low-mast dijeta, provjerite sa svojim liječnikom.

Za pacijente koji uzimaju oralne tekućine

Možda progutati tablete cijeli ili posuti slomiti tableta u jednom žlicu od prazne. Progutati odmah, bez žvakanja.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba grizeofulvin

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik treba provjeriti napredak za vas ili vaše dijete na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Ako se simptomi ne poboljšaju, ili ako oni postanu još gore, provjerite sa svojim liječnikom. Možda ćete morati uzimati ovaj lijek za nekoliko tjedana ili mjeseci prije nego što je vaš infekcija dobiva bolje.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni može izazvati ozbiljne neželjene efekte u svom novorođenče. Obavijestite svog liječnika odmah ako mislite da ste trudni ili ako planirate zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek.

Ozbiljne kožne reakcije može se dogoditi s ovim lijekom. Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate mjehura, piling ili labavljenju kože, crvene kožne lezije, teške akne ili osip na koži, čireve ili čireva na koži ili vrućica ili zimica, dok vas koristite ovaj lijek.

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate bolove ili osjetljivost u gornjem dijelu trbuha, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, neuobičajen umor ili slabost, ili žute oči ili kožu. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

Grizeofulvin pokazano je da uzrokuje jetre i štitnjače kod nekih životinja. Vi i vaš liječnik bi trebao raspraviti dobro ovaj lijek može učiniti, kao i rizik od uzimanja.

Kontrola rađanja pilule sadrže estrogen ne može raditi pravilno ako ih dok uzimate griseofulvin. može doći do neplaniranih trudnoća. Kako bi se spriječilo dobivanje trudna, koristiti drugi oblik kontracepcije do 1 mjeseca nakon zadnjeg tretmana. Ostali oblici kontracepcije su kondomi, dijafragme ili kontracepcijske pjene ili želea.

Mjere opreza Dok putem Fulvicin P / G

Grizeofulvin mogu povećati učinak alkohola. Ako se uzima s alkoholom također može uzrokovati brzi rad srca, crvenilo, pojačano znojenje, ili crvenilo lica. Ako imate ove simptome, ne piti alkoholna pića za vrijeme dok uzimate ovaj lijek, osim ako ste prvi put provjeriti sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve ili raditi druge stvari koje bi mogle biti opasne ako su vrtoglavice ili nisu na oprezu. Ako su ove reakcije su posebno dosadan, provjerite sa svojim liječnikom.

Grizeofulvin može uzrokovati vaša koža biti više osjetljiv na sunčevu svjetlost, nego što je normalno. Izlaganje suncu, čak i za kratko vrijeme, može uzrokovati kožni osip, svrbež, crvenilo ili druge promjene boje kože, ili ozbiljne opekline. Kada počnete uzimati ovaj lijek

Ako imate ozbiljnu reakciju od sunca, provjerite sa svojim liječnikom.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Fulvicin P / G nuspojave

Fulvicin P / G (grizeofulvin)

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Tinea glavom terbinafin, lamisil, itrakonazol, grizeofulvin, Sporanox, Onmel

Dermatofitoze itrakonazol, grizeofulvin, Sporanox, Onmel, sivi-PEG, Grifulvin V

Onikomikoza Nokat terbinafin, lamisil, itrakonazol, grizeofulvin, ciklopiroks aktualna, Penlac

Onychomycosis, Toenail terbinafin, lamisil, itrakonazol, grizeofulvin, Jublia, ciklopiroks tematska

 ili se pridružiti grupi podrške Fulvicin P / G za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.