fosinopril i hidroklorotiazid

Koristi za fosinopril i hidroklorotiazid

ACE inhibitori mogu uzrokovati ozljede ili smrt na fetus u razvoju kada se koriste tijekom drugog i trećeg tromjesečja. Zaustavi terapiju što je prije moguće kada se otkrije trudnoću.

Terapijski Klasa: ACE inhibitora / tiazidima Kombinacija

Prije uporabe fozinopril i hidroklorotiazid

Farmakološka Klasa: fosinopril

Kemijski Klasa: tiazidima

Fosinopril djeluje blokirajući enzim u tijelu koje je potrebno proizvesti tvar koja uzrokuje krvne žile zategnuti. Kao rezultat toga, krvne žile opustiti. Hidroklorotiazid Djeluje tako što pomaže da se smanji količina soli i vode u tijelu djeluje na bubrege da se poveća protok urina. Obje od tih lijekova sniziti krvni tlak i povećati opskrbu krvi i kisika u srce.

fosinopril i hidroklorotiazid je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za fosinopril i hidroklorotiazid, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na fosinopril i hidroklorotiazid ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke fosinopril i hidroklorotiazid kombinacija u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Pravilna uporaba fosinopril i hidroklorotiazida

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatriji specifične probleme koje bi se ograničava korisnost fosinopril i hidroklorotiazid kombinaciji u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrezima ili srčane probleme, koji mogu zahtijevati prilagodbu doze u bolesnika koji su primali fozinopril i hidroklorotiazid kombinacija.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate fozinopril i hidroklorotiazid, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje fozinopril i hidroklorotiazida s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje fozinopril i hidroklorotiazida s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje fozinopril i hidroklorotiazida s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje fosinopril i hidroklorotiazida. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Osim uporabe fosinopril i hidroklorotiazida, tretman za visoki krvni tlak može uključivati ​​kontrolu težine i promjene u vrstama hrane koju jedete, posebno namirnice bogate natrijem. Vaš liječnik će vam reći koje su to najvažnije za vas. Trebali biste provjeriti sa svojim liječnikom prije nego promjenu prehrane.

Mnogi pacijenti koji imaju visok krvni pritisak neće primijetiti nikakve znakove problema. U stvari, mnogi mogu osjećati normalno. Vrlo je važno da se lijek točno prema uputama i da zadržite svoje obveze sa svojim liječnikom, čak i ako se osjećate dobro.

Sjeti se da fozinopril i hidroklorotiazid neće izliječiti visoki krvni tlak, ali to ne pomaže kontrolirati ga. Dakle, morate nastaviti da se to što je usmjeren, ako očekujete da ćete sniziti krvni tlak i zadržati ga. Možda ćete morati da se visok krvni tlak lijek za ostatak svog života. Ako visoki krvni tlak ne liječi, može dovesti do ozbiljnih problema kao što su zatajenje srca, bolesti krvnih žila, moždanog udara ili bolesti bubrega.

Doza fosinopril i hidroklorotiazida biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze fosinopril i hidroklorotiazid. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu fosinopril i hidroklorotiazida, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Mjere opreza za vrijeme uporabe fozinopril i hidroklorotiazid

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni fozinopril i hidroklorotiazid radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Prestanite koristiti fozinopril i hidroklorotiazid i nazovite svog liječnika odmah ako ste oticanje lica, ruke, noge, oči, usne, jezika, ili problemi s gutanjem ili disanjem. To su simptomi stanja koje se naziva angioedem.

Prestanite koristiti fozinopril i hidroklorotiazid i nazovite svog liječnika odmah ako imate jake bolove u trbuhu. To bi mogao biti simptom stanja koje se naziva crijevna angioedem.

Vi svibanj iskustvo lakomislenost tijekom prvih nekoliko dana s fosinopril i hidroklorotiazid. Ako to postane teška i da se onesvijestiti, prestati koristiti fozinopril i hidroklorotiazid i razgovarati sa svojim liječnikom odmah.

Odmah obavijestite svog liječnika ako imate bilo kakve znakove infekcije, kao što su zimica, grlobolja ili groznica. To mogu biti simptomi imunološkog sustava stanje zove neutropeniju.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

fosinopril i hidroklorotiazid može utjecati na razinu šećera u krvi. Ako primijetite promjenu u rezultatima krvi ili urina šećer, ili ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom liječniku.

Korištenje fozinopril i hidroklorotiazid dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

fosinopril i hidroklorotiazid nuspojave

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako imate simptome žutice (žute kože ili očiju), jer to može biti znak ozbiljnog stanja jetre.

fosinopril i hidroklorotiazid može povećati količinu kalija u krvi. Nemojte koristiti nadomjestke soli koji sadrže kalij bez konzultacije sa svojim liječnikom.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi fozinopril i hidroklorotiazid. Možda ćete morati prestati uzimati fozinopril i hidroklorotiazida nekoliko dana prije operacije ili medicinskih ispitivanja.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

fosinopril / hidroklorotiazid

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

WADA Klasa WADA Anti-Doping Klasifikacija

Visoki krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid, atenolol, Lasix Norvasc, Diovan, valsartan, enalapril, Toprol-XL, Benicar, Cozaar, Lopressor, Bystolic, irbesartana, Vasotec, Avapro, hidroklorotiazid / lizinopril, Dyazide , Zestril®

 ili se priključiti fosinopril / hidroklorotiazid grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.