fo-ti

Uobičajeni nazivi: Fo-ti također poznat kao on shou wu (kineski), cvjetne knotweed, penjanje knotweed, kineski cornbind. Ova biljka se ne smije miješati s komercijalnim proizvodima Fo-ti Tiếng, koja ne sadrži fo-ti.

Učinkovitost-sigurnost klijenata

Oo … Etno ili drugih dokaza o djelotvornosti.

Ocjene za sigurnost

Fo-ti je porijeklom iz središnje i južne Kine i distribuira u Japanu i Tajvanu. To je višegodišnja penjanje biljka koja može narasti do 30 stopa u visinu. Biljka ima crvene stabljike, lišće u obliku srca i bijelim ili ružičastim cvjetovima. Korijeni 3 do 4 godine stare biljke suše se u jesen. Stabljike i listovi koriste se također.

Fo-ti je popularna kineska tonik biljka, koja datira iz 713 nove ere To se smatra jednim od velikih 4 biljnih tonika zemlje (zajedno s Angelica Lycium i panax). Smatra pomlađivanja biljke, fo-ti je mislio kako bi se spriječilo starenje i promicati dugovječnost. Prema folkloru, stariji i veći korijene imaju najviše snage. Jedan izvor navodi: “… 300-godišnji (root) proizvod čini jedan besmrtni.”

U Kini, milijuni uzeti fo-ti redovito za svoje pomlađivanje i toniranje svojstva. To se koristi za povećanje jetre i bubrega te za čišćenje krvi. Biljka također je propisan za simptoma preranog starenja, kao što su sijede kose. Fo-ti također koristi za nesanicu, slabe kosti, i zatvor. To može povećati plodnost, povećava razinu šećera u krvi, i osloboditi bolovi u mišićima, i pokazuje antimikrobna svojstva protiv mikobakterija i malarije. Kinezi koriste korijen biljke za rak, kao dobro. Postoji ograničeni dokazi u pokusima na životinjama svojih antitumorska svojstva. Fo-ti također je predložen kao korisno za aterosklerozu. U kliničkim ispitivanjima na ljudima, fo-ti izlaže učinke snižavanje kolesterola

Fo-ti se koristiti u dnevnim dozama od 9 do 15 g sirovog biljke; Međutim, tu se ne pojavljuju se sve kliničke studije podržavaju ovu dozu.

Kontraindikacije još nisu identificirani.

Informacije u vezi sigurnosti i djelotvornosti u trudnoći i za vrijeme dojenja nedostaje.

Ništa dobro dokumentirana.

Malo informacija o tome koliki fo-ti-a nuspojave. Destimulirati korištenje u trudnica.

Tu je malo informacija u području toksikologije iz fo-ti.

Reference