flibanserina (oralnim putem) opis i brand imena

Flibanserin se koristi za liječenje hipoaktivne spolne želje (HSDD) u žena koje nisu prošle kroz menopauzu. Ovaj lijek treba koristiti samo žene koje imaju nisku seksualnu želju koja se muči s njima i nije uzrokovano medicinskim ili mentalni problem, problemi u vezi ili medicine ili drugih droga.

Žene koje su prošle kroz menopauzu i muškarci ne bi trebali koristiti flibanserina. Nemojte koristiti ovaj lijek za poboljšanje seksualne izvedbe.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Tableta

Flibanserin nikada ne smije koristiti u djece za HSDD.

Alergije

Flibanserin se ne preporuča za korištenje u starijih osoba. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

pedijatrijski

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

gerijatrijske

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Dojenje

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Druge zdravstvene probleme

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Doziranje

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

propustili dozu

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da ne postupati s ovim lijekovima, promijeniti neke druge lijekove koje uzimate, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Lijek bi trebao doći s lijekovima vodič. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Uzmi flibanserina samo prije spavanja. Uzimanje ovog lijeka na mjestima koja nisu za spavanje vrijeme može povećati rizik od niskog krvnog tlaka, nesvjestica, slučajne ozljede ili pospanosti.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

skladištenje

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako su također pomoću amprenavir, atazanavir (Revataz®), Bocaprevir (Victrelis®), ciprofloksacin (Cipro®), klaritromicin (Biaxin®), conivaptan (Vaprisol®), diltiazem (Cardizem®), eritromicin ( rlo-Tab®), flukonazol (Diflucan®), fosamprenavir (Lexiva®), indinavir (Crixivan®), itrakonazol (Sporanox®), ketokonazol (Nizoral®), nefazodon, nelfinavir (Viracept®), posaconazole (Noxafil®), ritonavir (Norvir®), sakvinavir (Invirase®), telaprevir, telitromicin (Ketek®) ili verapamil (Calan®).

Nemojte piti alkohol dok koristite flibanserina. Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koji mogu učiniti ako se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijekovi za peludna groznica, alergije ili prehlade, sedativi, sredstva za smirenje ili spavanje medicine, recept boli medicine ili opojnih droga, lijekova za napadaja ili barbiturati, za opuštanje mišića, ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od tih lijekova dok koristite flibanserina.

Nemojte jesti grejp ili piti sok od grejpa dok koristite ovaj lijek. Grejp i sok od grejpa može promijeniti količinu tog lijeka koji se apsorbira u tijelu.

Ako vam se stanje ne popravi u roku od 8 tjedana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može uzrokovati da se osjećate vrtoglavicu, pospanost ili vrtoglavicu. Izbjegavajte vožnju, strojevima, ili rade bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako se ne upozoriti najmanje 6 sati nakon što se ovaj lijek i dok ne znate kako ovaj lijek utječe na vas. Ako se osjećate vrtoglavicu, ustajanja usporava nakon sjedeći ili ležeći može pomoći.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne (npr gospina trava) ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.