Flagyl oralno, intravenski

Metronidazol je pokazala da se kancerogene u miševa i štakora. Treba izbjegavati nepotrebna upotreba lijeka. Njegova uporaba treba biti rezervirana samo za uvjete za koje je odobrena.

Koristi za Flagyl

Terapijski Klasa: Antibiotik

Kemijski Klasa: nitroimidazolske

Metronidazol pripada klasi lijekova poznatih kao antibiotici. Djeluje tako što ubija bakterije ili sprječavanje njihovog rasta. Međutim, ovaj lijek neće raditi za prehlade, gripe ili drugih virusnih infekcija.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, metronidazol se koristi u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje Flagyl

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi do učinaka metronidazola kapsula i tableta u pedijatrijskoj populaciji, osim za liječenje amebiasis. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi ograničila korisnost metronidazola tableta s produljenim oslobađanjem za liječenje bakterijske vaginoze u tinejdžerskim žena, ali ne treba koristiti prije početka menstruacije.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi ograničila korisnost metronidazola u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati neželjene efekte i probleme s jetrom dobne, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju metronidazol.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da ne postupati s ovim lijekovima, promijeniti neke druge lijekove koje uzimate, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže metronidazol. To ne može biti specifična za Flagyl. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Tablete ili kapsule mogu biti uzeti sa ili bez hrane. Ako je lijek uznemirila vaš želudac, najbolje je da ga se uz obrok ili snack.

Tableta s produljenim oslobađanjem moraju se uzeti bez hrane, 1 sat prije ili 2 sata nakon obroka.

Progutajte tabletu cijelu produljenim oslobađanjem. Ne razbiti, lomiti ili žvakati ga.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, dalje koristiti ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ako prestanete uzimati ovaj lijek prebrzo, vaš infekcija može vratiti.

Ovaj lijek najbolje funkcionira kada postoji stalna količina u krvi. Da bi se zadržati iznos konstantan, ne propustite bilo doze. Također, to je najbolje da se doze na ravnomjerno raspoređeni puta tijekom dana. Ako vam je potrebna pomoć planiranje najbolje vrijeme da se vaš lijek, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba metronidazola

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak nakon što završite uzimanja ovog lijeka. Ovo je kako bi bili sigurni da je infekcija uklonjena. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Mjere opreza tijekom korištenja Flagyl

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana nakon što počnete ovaj lijek ili ako oni postanu još gore, provjerite sa svojim liječnikom.

Nemojte uzeti metronidazol, ako ste uzeli Disulfiram (Antabuse®) u zadnja 2 tjedna. Korištenjem ovih lijekova zajedno mogu uzrokovati ozbiljne nuspojave.

Pijenje alkoholnih pića dok koristite ovaj lijek može uzrokovati bol u želucu, mučninu, povraćanje, glavobolju, ili ispiranje ili crvenilo lica. Ostali pripravci sadržavaju alkohol (npr eliksira, kašalj sirupi, tonika) također može uzrokovati probleme. Ti se problemi mogu trajati najmanje jedan dan nakon prestanka korištenja metronidazol. Ovaj lijek može uzrokovati i alkoholna pića na okus drugačiji. Vi ne bi trebali piti alkoholna pića ili poduzeti druge pripravke sadržavaju alkohol dok koristite ovaj lijek i za najmanje 3 dana nakon što ga je zaustaviti.

Ako imate Trihomonijaza: Uporaba ovog lijeka dok ste trudni (osobito tijekom prva 3 mjeseca trudnoće) može oštetiti vaše nerođeno dijete. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Ako koristite ovaj lijek za trihomonijazu (upalu spolnih organa kod muškaraca i žena), vaš liječnik svibanj želite liječiti svoje seksualnog partnera u isto vrijeme kada su se liječi, čak i ako on ili ona nema nikakve simptome. Također, može biti poželjno koristiti kondom (gume) za vrijeme spolnog odnosa. Ove mjere pomoći će vas čuvati od uzimajući infekcije ponovo sa svojim partnerom. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate gori, ukočenost, trnce, ili bolne senzacije u rukama, ruke, noge, ili noge. To mogu biti simptomi stanja koje se naziva periferna neuropatija.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate vrtoglavicu, probleme s kontrolom mišića ili koordinacije, shakiness ili nestabilnost u hodu, nejasan govor, ili nevolje govoreći. To mogu biti simptomi ozbiljnog stanja mozga naziva encefalopatije.

Flagyl nuspojave

Flagyl (metronidazol)

Nazovite svog liječnika odmah ako imate zbunjenost, pospanost, groznica, opći osjećaj bolesti, glavobolje, gubitak apetita, mučnina, ukočen vrat ili leđa, ili povraćanje. To mogu biti simptomi ozbiljnog stanja koje se naziva aseptički meningitis.

Metronidazol može uzrokovati suha usta, neugodan ili oštar metalni okus, a promjene u osjet okusa. Za privremeno olakšanje od suhih usta, upotrijebiti bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Ako vaša usta i dalje osjećaju suho za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Bakterijske infekcije ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Trihomonijaza metronidazol, tinidazol, Tindamax, Flagyl IV

STD Profilaksa doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Zithromax, ceftriakson, Rocephin

Divertikulitis ciprofloksacin, metronidazol, klindamicin, Bactrim, sulfametoksazol / trimetoprim