fiorinal

Butalbitala i aspirin kombinacija je za ublažavanje bolova i relaksirajuće. To se koristi za liječenje glavobolje napetost. Butalbital pripada skupini lijekova koji se nazivaju barbiturati. Barbiturati djeluju u središnjem živčanom sustavu (CNS), čime se njihov učinak.

Kada koristite butalbitala za dugo vremena, vaše tijelo može naviknuti na njega, tako da su potrebne veće količine proizvesti isti učinak. To se naziva tolerancije na lijek. Također, butalbital može postati navika koja tvori (uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost) kada se koristi za dugo vremena, ili u velikim dozama. Fizička ovisnost može dovesti do povlačenja nuspojava i kad prestanete uzimati lijek. U bolesnika koji su dobili glavobolje, prvi simptom povlačenja može biti novi (skok u napadu) glavobolje.

Koristi za Fiorinal

Neki od tih lijekova također sadrže kofein. Kofein može pomoći da se osloboditi glavobolje. Međutim, kofein može uzrokovati ovisnost kada se koristi za dulje vrijeme. To može dovesti do povlačenja (oporavak) glavobolje kada ga prestanete uzimati.

Butalbitala i aspirin kombinacija je također ponekad koristi i za druge vrste glavobolje ili drugih vrsta bolova, kao što je određeno od strane liječnika.

Ovi lijekovi su dostupni samo sa svojim liječnikom recept.

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

za butalbitala

za aspirin

za kofeina

Prije Korištenje Fiorinal

za butalbitala

za aspirin

za kofeina

za butalbitala

za aspirin

za kofeina

Iako je ova kombinacija medicina nije dokazano da izazivaju probleme, šansa uvijek postoji, pogotovo ako se lijek uzima dulje vrijeme ili u velikim količinama.

za butalbitala

za aspirin

za kofeina

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da vas ne tretiraju s lijekovima u tom razredu ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo što od sljedećeg se obično ne preporučuje, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite lijekove ili dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže butalbitala i aspirin kombinaciju. To ne može biti specifična za Fiorinal. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek s hranom ili punim čašu (8 unci) vode se smanjiti iritaciju želuca.

Pravilna uporaba butalbitala i aspirin kombinaciji

Nemojte uzimati ovaj lijek ako ga ima jak ocat-kao miris. Ovaj miris označava aspirin u njemu se razbije. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Ako butalbital aspirin kombinacija redovno uzima (na primjer, svaki dan), može postati navika koja tvori (uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost). Kofein u nekim butalbitala i aspirin kombinacije također mogu povećati šanse za ovisnosti. Ovisnost je osobito vjerojatno da će se pojaviti u bolesnika koji uzimaju ovaj lijek za ublažavanje česte glavobolje. Uzimanje previše ove kombinacije lijekova također može dovesti do želučanih problema ili druge zdravstvene probleme.

Ovaj lijek će ublažiti glavobolju najbolje ako ga uzeti čim glavobolja počinje. Ako se znakovi upozorenja od migrene, uzimati ovaj lijek čim ste sigurni da je migrena dolazi. To čak može zaustaviti bol glavobolju iz pojavio. Ležeći u mirnom, tamnu sobu za neko vrijeme nakon uzimanja lijeka također pomaže da se osloboditi glavobolje.

Ljudi koji su dobili mnogo glavobolje svibanj morati uzeti različite lijekove za sprečavanje glavobolje. Važno je da slijedite liječničke upute o preuzimanju druge lijekove, čak i ako vaše glavobolje i dalje pojavljuju. Glavobolja za sprečavanje lijekovi mogu potrajati nekoliko tjedana da počnu raditi. Čak i nakon što oni ne počnu raditi, glavobolje možda neće otići u potpunosti. Međutim, glavobolje trebalo dogoditi rjeđe, a oni bi trebali biti blaži i lakše osloboditi nego prije. To će smanjiti količinu glavobolje bolova koji vam trebaju. Ako ne primijetiti poboljšanje nakon nekoliko tjedana glavobolje-sprečavanje liječenja, provjerite sa svojim liječnikom.

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Mjere opreza tijekom korištenja Fiorinal

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Provjerite sa svojim liječnikom

Provjerite etikete svih neprepisan (over-the-counter [OTC]) i lijekova na recept sada uzeti. Ako bilo koji sadrže barbiturata, aspirin, ili druge salicilate, uključujući diflunizala, provjerite sa svojim liječnikom. Uzimajući ih zajedno s ovim lijekom može uzrokovati prekomjernu dozu tableta.

Butalbital u ovom medicini će dodati na učinke alkohola i drugih depresiju SŽS (lijekovi koji usporavaju živčani sustav te može uzrokovati pospanost). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludnu groznicu, drugih alergija ili prehlada, sedativi za smirenje, ili spavanje medicine, drugi recept bol lijek ili narkotika, ostali barbiturati, lijek za napadaje, miorelaksanata ili anestetici, uključujući i neke stomatološke anestetici. Također, želučanih tegoba može biti veća vjerojatnost da se dogodi ako se pije alkoholna pića dok uzimate aspirin. Stoga, nemojte piti alkoholna pića, te provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od lijekova navedenih, dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu pospana, vrtoglavicu ili vrtoglavicu. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili nisu na oprezu i razboriti.

Prije bilo kakvog zahvata (uključujući dentalnu kirurgiju) ili hitne liječenje, recite liječniku ili zubaru, zadužen da uzimate ovaj lijek. Ozbiljne nuspojave mogu se pojaviti ako je vaš liječnik ili stomatolog vam daje neke druge lijekove ne znajući da ste uzeli butalbitala.

Fiorinal nuspojave

Nemojte uzimati ovaj lijek za 5 dana prije bilo kojeg planiranog kirurškog zahvata, uključujući dentalnu kirurgiju, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika ili stomatologa. Uzimanje aspirina za to vrijeme može uzrokovati krvarenje probleme.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite osoba zadužena da uzimate ovaj lijek. Kofein (prisutan u nekim butalbitala i aspirin kombinacijama) ometa rezultatima nekih testova koji koriste dipiridamol (npr Persantine) kako bi se pokazati koliko dobro krv teče u svoje srce. Kofein ne treba uzeti tijekom 8 do 12 sati prije ispitivanja. Rezultati nekih drugih testova mogu također biti pogođeni butalbitala i aspirin kombinacija.

Ako ste uzimanje velike količine ovog lijeka, ili ako ste ga uzimati redovito tijekom nekoliko tjedana ili više, ne naglo prestati koristiti bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu uzimate prije zaustavljanja u potpunosti, kako bi se smanjila mogućnost povlačenja nuspojava.

Ako mislite da vi ili netko drugi možda uzeli preveliku dozu ovog lijeka, dobiti hitnu pomoć odjednom. Uzimajući preveliku dozu ovog lijeka ili uzimanja alkohola ili CNS depresive s ovim lijekom može dovesti do nesvjestice ili smrti. Simptomi predoziranja ovog lijeka uključuju konvulzije (napadaje); gubitak sluha, konfuzija, zujanje ili zujanje u ušima, težak uzbuđenje, nervoza, ili nemir, izrazita vrtoglavica, izrazita pospanost, nedostatak daha ili uznemiri disanja i tešku slabost.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.