fešta u trenu: napraviti svoj vlastiti smrznute predjela

Gniježđenja instinkt nije samo za ptice. O ovo doba godine, što je, također, osjetiti potrebu da se pripremi naše “gnijezda” za duge zime naprijed. A jedan sjajan način da to učinite je da se kuhati velike serije naših omiljenih jesenskih namirnica, a zatim zamrznuti porcije njih radi lakšeg ponovnog zagrijavanja na prometnu weeknights (ili udoban, lijen vikendom).

Špageti SauC; Meatloa; Ćufta; Tepsija; Juha; Paprikaš; Chili

Otopiti hranu u hladnjaku. Mali predmeti mogu topiti preko noći u hladnjaku, veće oni će trajati i dulje; Kako odmrznuti hranu brzo, držati pod tekućom vodom (u dobro zatvorenoj vrećici), ili koristiti postavke na svom mikrovalna odmrzavati. Ako koristite mikrovalnu pećnicu, kuhati ili grijati hranu ubrzo nakon što je odmrznuti. To je zato što je mikrovalna teži za početak kuhanja neka područja u hrani dok odmrzava; Cool hrana što je brže moguće prije nego što ga stavite u zamrzivač. Prvo, pobrinite se da je u plitkoj posudi, to je veća površina će se raspršiti toplinu brže. Imajući poklopac off kontejner pomoći će ohladiti ga brže, previše; Brzo se ohladi svoju vruću hranu plutajući kontejner u sudoperu ispunjen ledenom vodom (ili u većoj tavi napuni kocke leda ili ledeno hladnu vodu). Ako koristite ledenu vodu, promijenite ga često da i dalje ostane ledena; Ne zbirno pakovanje svoj zamrzivač, hladni zrak će prometovati bolje ovako. Prođite kroz zamrzivač povremeno i izbaciti bilo koji stari hrane ili hrane koju nije vjerojatno da će koristiti.

Da, to traje malo planiranja i malo pripremu rada (sve to sjeckanje). Ali kada kuhati zdravu hranu u velikim serijama, te kraj gore sa zamrzivačem pun vlastite domaće “svjetlo” zamrznutih entrÃes. Bilo da ste motivirani praktičnost, ekonomije, ili zdravlja, velika hrpa kuhanje je odličan običaj da se u.

Neki jela su više pogodna od drugih da se kuhanje u velikim količinama i smrzavanja u pojedinim dijelovima.

Namirnice koje se posuditi na smrzavanje i ponovnog zagrijavanja uključuju

Sigurnost hrane može dobiti malo lukav kada ohladiti velike serije posudu, a zatim ga zamrznuti, samo da ga otopiti tjedana ili dana kasnije.

Što želite izbjeći je čuvanje vaše hrane na temperaturi u kojem je osjetljiva na rast bakterija: da između fazi kada to nije previše vruće i nije previše hladno. Te bi trebao dobiti kroz tu fazu što je brže moguće kada se hladi jelo i preskoči ga u cijelosti prilikom odmrzavanja hrane.

Da bi se to postiglo

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha