fentanil (injekcija put) mjere opreza

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas provjerite blisko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga primi.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima plavkaste usana ili kožu, bol u prsima, poteškoće s disanjem, brz, bombardovanje ili nepravilan rad srca ili puls, otežano disanje, ili ukočenost mišića nakon primitka ovog lijeka.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice mogu se pojaviti ovog lijeka, pogotovo kada bi se iznenada iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako mogu pomoći, ali ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek će se dodati na učinke drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludna groznica, alergije ili prehlade, sedativi za smirenje, ili tablete za spavanje, recept lijekove protiv bolova ili opojnih droga; barbiturati ili lijek za napadaje, relaksaciju mišića, ili druge anestetike, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologom prije uzimanja bilo kojeg od gore navedenih, a vi ili vaše dijete primate ovaj lijek.