fentanil (bukalnu sluznicu ruta, usnu ruta, sublingvalno put) pravilno korištenje

Doziranje

skladištenje

Koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

U Abstral®, Actiq®, Fentora®, Onsolis® i Subsys® proizvodi su dostupni samo u ograničenim distribucije programa. Vi ćete morati pročitati i potpisati papire koji objašnjavaju kako medicini se koristi kada pokupite svoj recept.

Ovaj lijek bi trebao doći s lijekovima vodič. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja. Pitajte svog ljekarnika za lijekove Guide ako nemate jedan.

Koristite samo brand ovog lijeka da je vaš liječnik propisao. Različite marke možda neće raditi na isti način.

Držite lijekove u izvornom blister pakiranju. Otvorite paket neposredno prije upotrebe.

Abstral® tablete

Actiq® pastile

Fentora® bukalne tablete

Onsolis® bukalne i film

Subsys® sublingvalne sprej

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Abstral® tablete: Odložiti bilo neotvorene tablete koje nisu potrebne. Uklonite tablete iz blistera paket i isperite ih u zahodsku školjku. Ne ispuštati u blister pakiranje ili kartona u zahodsku školjku. Ukoliko imate pitanja, nazovite 1-888-227-8725.

Actiq® pastile: Mjesto koriste ručke na privremenu pohranu boce od Actiq® Sigurnost djece Kit i isprazniti bocu svaki dan. Raspolagati na kraju tablete ručke, držite ga na zahod i izrezati ga sa žice za rezanje kliještima. Isperite WC dvaput. Baciti ručku daleko u mjestu koje je izvan dohvata djece. Koristite isti postupak za raspolaganje bilo neotvorene pastile, ali samo u istoj razini 5 pastile u isto vrijeme. Ne ispuštati cijeli pastila jedinicu, ručku ili blister pakiranje u zahodsku školjku. Ukoliko imate pitanja, nazovite 896-5855.

Fentora® tablete: Ukloniti bilo neotvorene tablete koje nisu potrebne. Uklonite tablete iz blistera paket i isperite ih u zahodsku školjku. Ne ispuštati u blister pakiranje ili kartona u zahodsku školjku. Ukoliko imate pitanja, nazovite 896-5855.

Onsolis® Film: Ukloniti bilo neotvorene filma koji nije potrebna. Uklonite foliju s folije paket i isperite ga u zahodsku školjku. Ne ispuštati folijski paket ili kartona u zahodsku školjku. Ukoliko imate pitanja, nazovite 526-3840.

Subsys® sprej: Stavite iskorišteni sprej jedinica u vreću za odlaganje. Zatvorite vrećicu za odlaganje i baciti ga u kantu za posudu koja je izvan dohvata djece. Za neotvorene jedinica za prskanje, koristite bocu odlaganje isprazniti tekućinu iz svake jedinice. Postavite bocu raspolaganja u vrećicu i čvrsto je. Baciti vrećicu u kantu za posudu koja je izvan dohvata djece. Ukoliko imate pitanja, nazovite 1-877-978-2797.