femtrace oralno, parenteralno, topikalna primjena, transdermalni

Estrogeni su ženski hormoni. Oni su proizvedene od strane tijela i neophodne su za normalan seksualni razvoj ženki i za regulaciju menstrualnog ciklusa tijekom fertilne dobi.

Koristi za Femtrace

Jajnici počinju proizvoditi manje estrogena nakon menopauze (promjena života). Ovaj lijek je propisan da bi se za manje količine estrogena. Estrogeni pomoći osloboditi znakove menopauze, kao što su navale vrućine i neobične znojenje, zimica, slabost ili vrtoglavica.

Estrogeni su propisani za nekoliko razloga

Estrogeni mogu se koristiti i za druge uvjete utvrđene od strane liječnika.

Nema medicinski dokazi za vjerovanje da je uporaba estrogena će zadržati pacijenta osjeća mlad, zadržati kožu mekom, ili odgoditi pojavu bora. Niti je dokazano da uporaba estrogena tijekom menopauze će olakšati emocionalni i živčani simptomi, osim ako se ti simptomi uzrokovani druge simptome menopauze, kao što su hot bljesak ili vrućine.

Estrogeni su dostupni samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, estrogen se koristi u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje Femtrace

Primjena ovog lijeka prije puberteta ne preporučuje. Rast kostiju može se rano stala. Djevojčice i dječaci mogu razviti rast grudi. Djevojke mogu imati vaginalni promjene, uključujući i vaginalnog krvarenja.

Ovaj lijek može se koristiti za početak puberteta kod tinejdžera s nekim vrstama odgođeni pubertet.

Starije osobe su posebno osjetljive na učinke estrogena. To može povećati šanse za nuspojave tijekom liječenja, osobito moždani udar, invazivnog raka dojke, i problema s pamćenjem.

Estrogeni se ne preporučuje za korištenje tijekom trudnoće ili neposredno nakon poroda. Trudnoću ili održavanje trudnoće nije vjerojatno da će se pojaviti u vrijeme menopauze.

Određene estrogeni su pokazala da uzrokuje ozbiljne urođene mane kod ljudi i životinja. Neki kćeri žena koje su uzimale diethylstilbestrol (DES) za vrijeme trudnoće razvile probleme reproduktivnog (genitalni) trakta, a rijetko, rak rodnice ili vrata maternice (otvaranje prema maternici), kada su stigli fertilnoj dobi. Neki sinovi žena koje su DES tijekom trudnoće razvile problema trakta mokraćnog-genitalija.

Primjena ovog lijeka ne preporučuje se kod dojilja. Estrogeni prelazi u majčino mlijeko i njihov mogući utjecaj na dijete se ne zna.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da vas ne tretiraju s lijekovima u tom razredu ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Za sve pacijente

Kod muškaraca liječenih od raka dojke ili prostate raka

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže estrogen. To ne može biti specifična za Femtrace. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga i ne uzeti ili ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Za pacijenata koji su uzimali bilo koji od estrogena na usta, pokušati uzeti lijek u isto vrijeme svaki dan kako bi se smanjila mogućnost nuspojava i kako bi se omogućilo da rade bolje.

Ovaj lijek obično dolazi s podacima pacijenta ili smjera. Pročitajte i slijedite upute u umetka pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Za pacijenata koji su uzimali bilo koji od estrogena na usta ili injekcijom

Za pacijente koji koriste transdermalni (koža zakrpe)

Pravilna uporaba estrogena

Za pacijente koji koriste lokalnu emulziju (losion za kožu)

Ako koristite Evamist® transdermalni sprej

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Ako ste zaboravili nositi ili promijeniti patch, staviti jedan čim možete. Ako je skoro vrijeme da se stavi na sljedećem krpa, čekati do tada primijeniti novi patch i preskočiti onaj koji ste propustili. Ne primjenjivati ​​dodatne zakrpe kako bi nadoknadili propuštenu dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Mjere opreza tijekom korištenja Femtrace

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni je ovaj lijek ne izaziva neželjene efekte. Ove posjete će obično biti svake godine, ali neki liječnici češće od njih tražiti.

U nekih bolesnika koji koriste estrogeni, nježnost, oteklina, ili može doći do krvarenja zubnog mesa. Četkanje i čišćenje zubnim koncem zube pažljivo i redovito i masiranje desni može spriječiti ovo. Pogledajte stomatologa redovito se da očistiti zube. Provjerite sa svojim liječnikom ili stomatolog, ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako voditi brigu o svojim zubima i desnima, ili ako primijetite bilo kakvu nježnost, oteklina ili krvarenje desni.

Iako je incidencija je niska, primjena estrogena mogu povećati šanse za dobivanje raka dojke, jajnika ili maternice (maternice). Stoga je vrlo važno da redovito provjeravate svoje grudi za bilo neobične kvržice ili iscjedak. Prijavi nikakvih problema sa svojim liječnikom. Vi bi također trebali imati na mamografiju (x-ray slike grudi) i to ako vaš liječnik preporučuje. Budući da rak dojke se dogodila u muškaraca koji su uzimali estrogene, redovite grudi self-ispite i ispite od strane liječnika za bilo neobične kvržice ili iscjedak treba biti učinjeno.

Ako su vaše menstrualnog perioda prestali, mogu opet početi. Ovaj efekt će se nastaviti sve dok se lijek uzima. Međutim, ako uzimanje kontinuirani tretman (0,625 mg konjugirane estrogene i 2,5 mg medroksiprogesteron jedanput dnevno), mjesečno krvarenje obično prestaje u roku od 10 mjeseci.

Femtrace nuspojave

Također, vaginalno krvarenje između redovitih menstruacija može se pojaviti tijekom prva 3 mjeseca korištenja. Nemojte prestati uzimati lijek. Provjerite sa svojim liječnikom ako krvarenje traje neobično dugo, ako rok nije počeo u roku od 45 dana od posljednjeg razdoblja, ili ako mislite da ste trudni.

Recite nadležnom liječniku koji koristite ovaj lijek prije nego što bilo laboratorijski test jer su neki rezultati mogu biti pogođeni.

Provjerite kod Vašeg djeteta liječniku odmah ako je vaše dijete počinje imati sljedeće simptome: bradavice ili grudi oteklina ili nježnost u žena, ili povećanje grudi u muškaraca. Vaše dijete može biti izloženo Evamist® transdermalnog spreja.

Nemojte dopustiti da vaši kućni ljubimci lizati ili dodirnuti ruku u kojoj je primijenjen Evamist® transdermalnog spreja. Mali kućni ljubimci mogu biti osjetljivi na ovaj lijek. Nazovite vašeg ljubimca veterinaru ako vaš ljubimac počinje imati sljedeće simptome: bradavica ili povećanje grudi, oticanje stidnice ili bilo kakvih znakova bolesti.

Žene rijetko imaju ozbiljne nuspojave od uzimanja estrogena zamijeniti estrogen. Raspravljati o ovim moguće učinke sa svojim liječnikom

Produljenom primjenom estrogena je izvijestila da povećavaju rizik od raka endometrija (rak sluznice maternice) u žena nakon menopauze. Ovaj rizik se čini da se poveća kao dozi i duljini povećanje korištenja. Kada su estrogeni koji se koriste u malim dozama za manje od 1 godine, manja je opasnost. Rizik je također smanjen ako se dodaje progestin (još jedan ženski hormon), ili zamjenjuje dio, prilagoditi dozu estrogena. Ako je maternica uklonjena operacijom (ukupno histerektomija), ne postoji rizik od raka endometrija.

Iako je incidencija je niska, primjena estrogena mogu povećati šanse za dobivanje raka dojke. Rak dojke je prijavljen u muškaraca koji su uzimali estrogene.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Sljedeće nuspojave mogu biti uzrokovane krvnih ugrušaka, što bi moglo dovesti do moždanog udara, srčanog udara ili smrti. Ove nuspojave se javljaju rijetko, a kada se to dogodi, oni se javljaju kod muškaraca liječenih od raka pomoću visokih doza estrogena.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Također, mnoge žene koje uzimaju estrogene s progestinom (još jedan ženski hormon) počet će imati mjesečne vaginalno krvarenje, sličan menstrualnog perioda, opet. Ovaj efekt će se nastaviti sve dok se lijek uzima. Međutim, mjesečno krvarenje neće pojaviti kod žena koje su imale maternicu ukloniti kirurški (ukupno histerektomija).

Ovaj lijek može uzrokovati gubitak ili stanjivanje vlasišta kose kod nekih ljudi.

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.