fast-food salate: 6 savjeta kako odabrati one najbolje

Fast-food jela su dijelovi života za mnoge ljude, barem povremeno. Kada pokušavate jesti zdravo, vjerojatno odabrati salatu.

Zdjela zelenila i povrća čini kao najbolja opcija na izborniku hamburgerima, nuggets i krumpirića. No, ovisno o svojim izborima, možete dobiti salatu koja ima više masti, kalorija, šećera i soli nego što očekujete.

Sljedeći put kada naručivanje, uzmi ovih šest koraka odabrati svoj salatu mudro.

“Što je tamnije list, više prehrambene punch je omot.” – Jennifer McDaniel, RD

Uvijek biste trebali provjeriti pojedinosti prehrane prije nego što bi. Mnogi lanci stavio tu informaciju na svojim web stranicama i post u svojim restoranima.

“Cilj za salatu koja je 600 kalorija ili manje”, kaže Jennifer McDaniel, RD. Vi bi također trebali odabrati salatu koja dobiva manje od 35% kalorija iz masti (uključujući preljev), i ima najmanje 15 grama proteina, a manje od 700 grama natrija.

Postoje četiri riječi koje treba izbjegavati pri odabiru salatu: hrskavi, kremast, sjeckani, a Cobb.

“Hrskavi je šifra za dubokom ulju”, kaže McDaniel. To može značiti prilogom, poput slanine ili hrskavim wonton, ili se može odnositi na pohanog piletine.

“Kremasta zavoje stvarno voziti do kalorije”, kaže McDaniel. Sjeckani salata zvuči dobro, ali to jednostavno omot više visoko-kaloričnu sastojke u manjem pakiranju.

Cobb salate često stavljaju slanina, sir, jaja, croutons i kremasti preljev sve u jednu zdjelu.

Vaš salata bi trebao imati više od lišća i povrća. Proteini mogu biti vegetarijanac (kao što su grah, tofu, ili orasima), ili može potjecati od životinja. Ako niste vegetarijanac ili vegan, možete dobiti oboje.

“Volim salata s obje proteina biljne, kao što su grah, i mršavim proteinima, poput piletine”, kaže McDaniel. Vlakna i proteini zajedno će vas zadovoljniji nego golim kostima zdjelu zelenja.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …