Faktor XIII intravenozno

Terapijski Klasa: hemostatski

Koristi za faktor XIII

Faktor XIII je protein koji se prirodno proizvodi u tijelu. Corifact ™ ili Tretten® je čovjek napravio protein proizveden ponoviti faktor prirodni XIII u tijelu. Ona se koristi za zaustavljanje krvarenja, pomažući zgrušavanju krvi.

Faktor XIII treba dati samo od strane ili pod nadzorom liječnika ili drugog zdravstvenog radnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za faktor XIII, u nastavku treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na faktor XIII ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Faktor XIII injekcije u djece.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke Faktor XIII injekcije u gerijatrijske populacije. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje faktor XIII

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate faktor XIII, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Pomoću faktora XIII s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih zdravstvenih problema može utjecati na uporabu faktora XIII. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će ti faktor XIII. Faktor XIII se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Faktor XIII obično daje otprilike jednom mjesečno, ovisno o vašim nedavnim rezultatima testa krvi.

Faktor XIII dolazi s uputi o lijeku. Vrlo je važno da ste pročitali i razumjeli te informacije. Budite sigurni da zamolite svog liječnika o bilo čemu što ne razumiju.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas ili vaše dijete provjeriti usko dok primate faktor XIII kako bi bili sigurni da je ispravno. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Faktor XIII se može dovesti do ozbiljnih tip alergijske reakcije, uključujući anafilaksu. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Obavijestite svog liječnika ili medicinsku sestru odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate kašalj, teškoće s gutanjem, vrtoglavica, brzo kucanje srca, vrtoglavicu ili nesvjesticu, otežanog disanja, stezanje u prsima, oticanje na licu, rukama, jezika ili grla, povišenu temperaturu , zimice, curenje iz nosa i kihanja, svrbeža ili osip, ili nepromišljenost ili nesvjestice nakon što primite lijek.

faktor XIII može povećati vaše šanse imaju problema zgrušavanja krvi. Obavijestite svog liječnika odmah ako Vi ili Vaše dijete imate iznenadnu ili jake glavobolje, problemi s vida ili govora, bol u prsima, otežano disanje, ili utrnulost ili slabost dok primate faktor XIII.

Corifact ™ je izrađena od ljudske krvi. Neke ljudske krvi proizvodi su prenijeti određene viruse na ljude koji su ih primili, iako je rizik nizak. Ljudska donatori i donirali krv su i testirani na viruse da drže mali rizik prijenosa. Razgovarajte sa svojim liječnikom o ovom riziku, ako su u pitanju.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Pravilna uporaba faktor XIII

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Faktor XIII faktor nedostatak XIII, Corifact, Tretten

Mjere opreza tijekom korištenja faktor XIII

Faktor XIII nuspojave

faktor XIII