extraneal

Lažno povišenje razine glukoze došlo, uključujući i do 2 tjedna nakon prekida terapije, jer icodextrin peritonejsku rješenje za dijalizu ometa glukoze dehidrogenaze pyrroloquinolinequinone (GDH-PQQ), glukoza-boja-oksidoreduktazna (GDO) i dehidrogenaze glukoza Flavin-adenin dinukleotid ( GDH-FAD) -based mjerenja glukoze, zbog prisutnosti maltozu. Koristite samo glukoza specifični monitora i test trake u bolesnika icodextrin peritonealnoj rješenje za dijalizu.

Koristi za Extraneal

Terapijski Klasa: Dijaliza Rješenje

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke icodextrin u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost icodextrin starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje Extraneal

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Icodextrin bi trebao doći sa priručnik. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Vaš liječnik će odlučiti koliko otopine što je potrebno i reći vam koliko često ga treba koristiti. Ovo rješenje je dano kroz posebnu cijev zove kateter. Kateter se stavlja u trbuhu tijekom manje operacije.

Vaš liječnik, medicinska sestra ili neki drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vas naučiti o peritonealnoj dijalizi i kako se to radi. Pobrinite se da razumijete sve upute prije nego što sami proces. Pratite sve korake u procesu točno onako kako su obučeni za napraviti.

Ovo rješenje je samo jedna vrsta tekućine koja će vam koristiti u peritonealnoj dijalizi. Ovo rješenje je za dugo odležavanje razmjenu peritonejsku dijalizu. Dugo Razmjena boraviti traje duže od 8 sati. Vi ćete imati i druge tekućine za korištenje u drugim burzama. Vi ne bi trebali koristiti ovo rješenje više od jednom u 24 sata, osim ako vam liječnik ne kaže da.

Koristiti

Ovaj lijek treba dati prema utvrđenom rasporedu. Ako propustite dozu ili zaboravite koristiti lijek, nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Vaš liječnik će provjeriti vaš napredak usko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Ako mjerenje razine šećera u krvi, to rješenje može uzrokovati lažne očitanja visokog šećera u krvi kod nekih vrsta monitora i test trake. Morate koristiti samo glukoza specifični monitor i test trake. Pitajte svog liječnika ili medicinsku sestru koji će vam pomoći u odabiru pravih monitora i test trake. Vaš skrbnik može predložiti da ga nosite novčanik karticu objasniti svoju potrebu za određenom vrstom monitora i test trake.

Icodextrin može uzrokovati infekcije u peritonealnoj šupljini zove peritonitis. To je čest kod bolesnika na peritonealnoj dijalizi. Obavijestite svog liječnika ako imate bol, crvenilo, groznica, ili oblačno ocijeđenu tekućinu.

Pravilna uporaba Extraneal

Icodextrin uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate mjehura, piling, ili crvena osip, svrbež, otežanog disanja, problema s gutanjem, ili bilo oticanje ruke, lice, ili usta dok koristite ovaj lijek.

To je važno za vas pratiti koliko tekućine imate u vašem tijelu u svako doba. Pitajte svog zdravstvenog skrbnika o tome kako to učiniti, a što učiniti ako imate previše ili premalo tekućine. Jedan od načina da pratimo koliko tekućine u vašem tijelu je da se vagati često, i zapišete.

Obavijestite svog liječnika o svim drugim lijekovima koje koristite. Icodextrin može ukloniti neke lijekove iz svog tijela, tako da vaš liječnik možda trebati promijeniti dozu drugih lijekova. Nemojte mijenjati dozu bilo kojeg od vaših drugim lijekovima osim ako vam liječnik ne kaže da.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza tijekom korištenja Extraneal

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Extraneal nuspojave

Extraneal (LVP otopina)