etidronat oralni, intravenski

Terapijski Klasa: Kalcij Regulator

Koristi za etidronate

Kemijski Klasa: Bisphosphonate

Etidronay također se koristi za liječenje hiperkalcemija (previše kalcija u krvi), koji se može pojaviti kod nekih vrsta raka.

etidronay je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za etidronat, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na etidronate ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke etidronate u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost etidronata u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrega, jetre, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju etidronate.

Prije Korištenje etidronate

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje etidronata. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi samo etidronate prema uputama. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako je vaša dijeta uključuje velike količine kalcija, poput mlijeka ili drugih mliječnih proizvoda, ili ako ste na bilo koji poseban način ishrane, kao što su niske natrija ili niskog šećera prehrani. Kalcij u prehrani može spriječiti apsorpciju oralnog etidronata.

Uzmi etidronate s punom čašom (6 do 8 unci) vode na prazan želudac, najmanje 2 sata prije ili nakon jela (sredine jutra je najbolje) ili prije spavanja. Hrana može smanjiti količinu etidronata apsorbira svoje tijelo.

Nemojte leći najmanje 30 minuta nakon uzimanja etidronate i ne leći tek nakon što ste pojeli nešto hrane.

U nekih bolesnika, etidronat traje do 3 mjeseca rada. Ako mislite da se lijek ne radi, ne prestaju da ga na svoju vlastitu. Umjesto toga, provjerite sa svojim liječnikom.

Važno je da jedete dobro uravnotežena dijeta sa odgovarajućom količinom kalcija i vitamina D (u mlijeku ili drugih mliječnih proizvoda). Previše ili premalo ili može povećati šanse za nuspojave, dok uzimate etidronate. Vaš liječnik može vam pomoći izabrati obrok plan koji je najbolji za Vas. Međutim, ne uzeti nikakvu hranu, a posebno mlijeko, mlijeko formule, ili drugim mliječnim proizvodima, ili antacidi, mineralnih dodataka ili druge lijekove koji su bogati kalcijem i željezom (velike količine tih minerala može također biti u nekim vitaminskim pripravcima), magnezij ili aluminij unutar 2 sata nakon uzimanja etidronate. To bi moglo zadržati etidronate ispravan rad.

Ako etidronay uznemirila vaš želudac, pitajte svog liječnika ako možete uzeti dvije manje doze umjesto jednu veću dozu. Ne mijenjaju se bez savjetovanja s liječnikom.

Za liječenje Pagetove bolesti, možda ćete morati uzeti etidronate za do 6 mjeseci. Onda nakon 90 dana ne uzimati lijek, liječnik svibanj želite početi još jedan tijek liječenja.

Ako imate Pagetove bolesti, etidronay može raditi polako, tako da se ne osjećate bolje dok ste koristeći ga za neko vrijeme. Nemojte prestati uzimati bez savjetovanja s liječnikom. Vaše tijelo može nastaviti reagirati na etidronate za nekoliko mjeseci nakon što ga prestanete koristiti.

Doza etidronata biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze etidronata. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu etidronat, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Pravilno korištenje etidronata

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, čak i ako su između tretmana i nisu uzimali etidronate. Ako vam se stanje poboljšalo i vaš liječnik je rekao da prestanete uzimati etidronate, još uvijek se mora provjeriti vaš napredak. Rezultati laboratorijskih testova ili pojave određenih simptoma će reći svom liječniku ako više medicine moraju poduzeti. Vaš liječnik svibanj želite početi još jedan tijek liječenja nakon što su off medicini za najmanje 3 mjeseca.

etidronay može iritirati vaš jednjak. Ako mislite da etidronay počeo oštetiti jednjak, prestanite uzimati etidronate i nazovite svog liječnika. Neki simptomi oštećenja na jednjaku su žgaravica (novi ili lošije nego inače), bol pri gutanju, bol u sredini prsa, poteškoće s gutanjem, ili osjećaj da je hrana zaglavi na putu do vašeg želuca.

Važno je da obavijestite sve svoje zdravstvene službe da uzimate etidronate. Ako imate stomatološke procedure učinio uzimajući etidronate vi svibanj imati povećane šanse za dobivanje ozbiljan problem čeljusti.

Pobrinite se da obavijestite svog liječnika o svim novim medicinskim problemima, osobito sa svojim zubima ili čeljusti. Obavijestite svog liječnika ako imate jake kosti, zglob, ili bol u mišićima tijekom korištenja etidronate.

Ako etidronay uzrokuje da imaju mučninu ili proljev i dalje, provjerite sa svojim liječnikom. Doza se treba mijenjati.

etidronay može povećati rizik od razvoja prijeloma. To može biti češći ako ga koristite duže vrijeme. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate tupu bol u rukama, nogama ili bedrima.

Mjere opreza tijekom korištenja etidronate

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

ETIDRONAT nuspojave

etidronay

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Maligna hiperkalcemija prednizon, deksametazon, Decadron, Xgeva, Reclast

Heterotopičku okoštavanja, operirani etidronay, Didronel

Osteoporoza hidroklorotiazid, alendronat, Fosamax, estradiol, kalcijev karbonat, Prolia

Pagetove bolesti alendronat, Fosamax, actonel, Reclast, Zometa, kalcitonin