etambutol (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Etambutol može se uzima s hranom, ako ovaj lijek uznemirila vaš želudac.

Da bi se jasno svoj tuberkuloze (TB) u potpunosti, vrlo je važno da zadržite uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko tjedana. Možda ćete morati da se to svaki dan za sve dok 1-2 ili više godina. Važno je da ne propustite bilo doze.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

skladištenje

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.