estrogen i progestin kombinacije (hormon jajnika terapija) (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Estrogeni i gestageni obično dolaze s podacima pacijenta ili smjera. Pročitajte ih pažljivo prije uzimanja ovog lijeka.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga i ne uzeti ili ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Pokušajte da se lijek u isto vrijeme svaki dan kako bi se smanjila mogućnost nuspojava i kako bi se omogućilo da rade bolje.

Za pacijente uzimanje estrogena i progestins usta

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

skladištenje

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.