epilepsije u djece: statistika, znakovima, uzroci i više

Gledajući vaše dijete ima svog prvog napadaja bio je vjerojatno jedan od najvažnijih zastrašujuće trenutke svog života. Saznanje da vaše dijete ima epilepsiju možda bio još jedan. Budućnost može odjednom izgledaju zastrašujuće i neizvjesno i za vaše dijete i svoju obitelj. Ali, kao što već znate, vijest nije ni približno tako loše kao što zvuči. Evo nekoliko stvari koje trebate imati na umu ako vaše dijete ima napadaj

Epilepsija je opći izraz za tendenciju da imaju napadaje. Epilepsija se obično dijagnosticira tek nakon što je osoba imala više od jednog napadaja; Kada je moguće identificirati, uzroci epilepsije obično uključuju neki oblik ozljede mozga. Za većinu ljudi, iako su uzroci epilepsije a nisu poznati.

Oko 400.000 djece u SAD-u ima epilepsiju, a većina od njih su u stanju kontrolirati svoje napadaje i vode normalan život.

To ne znači da se bave epilepsijom je jednostavan, a to će gotovo sigurno promijeniti svoju obitelj. Kao roditelj djeteta s epilepsijom, imat ćete nove odgovornosti. Očito, morat ćete biti sigurni da vaše dijete dobiva dobru medicinsku njegu, ali ima još nešto od toga.

Vi ćete imati kako bi bili sigurni da vaše dijete uzima lijekove. Vi svibanj također morati postati zastupnik za svoje dijete, objašnjavajući epilepsiju s obitelji, prijateljima i nastavnicima koji možda ne razumiju stanje ili biti uplašen od njega.

Dakle, dok to može biti teško biti roditelj djeteta s epilepsijom ponekad, samo zapamtite da radi liječenja, a dijete s epilepsijom trebali imati prilično normalan život s nekoliko ograničenja. Epilepsija nije gotovo kao Scary kao što zvuči.

Epilepsija nije jedan bolesni. Umjesto toga, to je deka pojam: Osoba koja ima epilepsiju ima napadaje, ali je uzrok i vrsta tih napadaja mogu biti vrlo različiti. Stručnjaci ukazuju na rak prostate i dojke kao analogiju. Obje su vrste raka, ali uzroci, razvoj i liječenje tih uvjeta nisu isti. Postoji mnogo različitih vrsta epilepsije koji mogu zahtijevati različite vrste tretmana.

Isto tako, utjecaj epilepsije je puno složeniji nego rezultatima zdravstvenom stanju. Stručnjaci kažu da je liječenje epilepsije je više nego samo liječenje napadaja. Epilepsija, postoje psihološke i kognitivne učinke koje treba rješavati, uz utjecaj na cijelu obitelj. No, prva stvar koju vi i vaš liječnik mora učiniti je zaustaviti napadaje, obično s lijekovima. Srećom, postoje mnoge učinkovite epilepsija lijekovi na raspolaganju.