epilepsija: simptomi i tipovi

Da bismo razumjeli epilepsiju i napadaje, upoznajte se s glavnim vrstama, kao što su epilepsija znakova i simptoma. Imamo osnovne informacije.

Naučite znakove upozorenja da netko ima napadaj.

Postoji nekoliko vrsta epilepsije, svaki sa različitim uzrocima, simptomima i tretmanima. Saznajte više o idiopatskom epilepsijom, simptomatske epilepsije i drugih vrsta.

Šest tipova napadaja su najčešći. Saznajte simptome Mioklonični napadaji.

Ako vaš liječnik kaže da imate teško kontroliranu epilepsiju, to znači da se lijek ne donosi svoje napadaje pod kontrolom. Možda ćete čuti stanje koje se naziva nekim drugim imenima, kao što su nekontrolirano, tvrdoglav, ili rezistentne epilepsije.

Saznajte što fotoosjetljivi je epilepsija i kako se to liječi.

Benigna epilepsija rolandic je jedan oblik epilepsije. S ovog stanja, konvulzije utjecati na lice, a ponekad i tijelo.

Lennox-Gastaut sindrom je rijetka i teška vrsta epilepsije koji počinje u djetinjstvu. Pročitajte više o tome ovdje.

Maloljetni mioklona epilepsija je među najčešćim oblicima epilepsije. Jedan od svakih 14 ljudi s epilepsijom imaju maloljetnik Mioklonični epilepsiju.

Abdominalna epilepsija je iznimno rijedak sindrom epilepsije koji je više vjerojatno da će se pojaviti u djece. Uz abdominalnu epilepsiju, oduzimanje aktivnost uzrokuje abdominalne simptome.

Koji utječu na oko dva svakih 1000 ljudi, odsutnost (ranije zvan petit mal) napadajima su uzrokovane abnormalnom i intenzivna električne aktivnosti u mozgu.

Temporalnog režnja, ili psihomotorna, napadaji su uzrokovane abnormalnom električnom aktivnosti u području mozga poznatom kao temporalnog režnja. Ova nenormalna aktivnost rezultira privremenim promjenama u kretanju, osjeta, ili autonomne funkcije (poput broja otkucaja srca i slinjenja).

Saznajte što fotoosjetljivi je epilepsija i kako se to liječi.

Više od milijun žena fertilne dobi u SAD-u imaju napadaja bolesti. Ne samo da oni moraju nositi s napadajima, oni također moraju nositi s utjecajem poremećaj može imati na njihovo reproduktivno zdravlje.

Srećom, većina žena s epilepsijom rode normalne, zdrave bebe, ako se uzme mjera opreza, vaše šanse da zdravo dijete je veća od 90%.

Ako ste žena koja ima epilepsiju, postoje neke važne stvari koje trebate znati prije korištenja kontracepcije ili planirate trudnoću.

Sada kada ste imali bebu, vjerojatno imate niz problema i pitanja. A vi svibanj ili svibanj ne moraju napraviti neke promjene u načinu života kako bi se beba sigurno i zdravo.

Gledajući vaše dijete ima svog prvog napadaja bio je vjerojatno jedan od najvažnijih zastrašujuće trenutke svog života. Saznanje da vaše dijete ima epilepsiju možda bio još jedan.

Tinejdžerskim godinama često su vrijeme kada stoji je posljednja stvar koju dijete želi. Puno djece osjećaju bolno neugodno, a može biti i gore za mlade s epilepsijom.

Izazovi roditeljstva su složen i ako vaše dijete ima epilepsiju. Ne samo da imaju normalno zabrinutost oko podizanja djeteta, ali sada imate za rješavanje emocionalnih problema i vi i vaše dijete može imati o živim s epilepsijom.

Zapamtite, djeca s epilepsijom treba tretirati kao i svakom drugom djetetu, kad god je to moguće. Baš kao djeca s epilepsijom mogu ići u školu, igrati sportove, i ići na datume, oni također mogu dobiti vikao na njihovim roditeljima kad istupiti iz linije.

Najbolji način da se spriječi nesporazumi oko epilepsije u školi je korak u rano. Početkom godine, razgovarati s vašeg djeteta nastavnika i školskog medicinska sestra.

Neka djeca s epilepsijom brinuti da neće moći baviti sportom. Puno roditelja imaju pogrešan utisak da sport suviše opasno.