emocionalne jedući – Pregled tema

Emocionalno jedenje znači da jedete iz drugih razloga osim gladi razloga. Možete jesti jer si tužan, depresivan, naglasio je, ili usamljeni. Ili možete koristiti hranu kao nagradu. Hrana može biti umirujuće i odvratiti vas od onoga što vam zaista muči.

Emocionalni prehrane može utjecati na stvaranje zdrave hrane izbora. I to vas može čuvati od uzimajući na zdravu težinu i ostati tamo.

Svatko jede osim gladi jednom u neko vrijeme razloga. Ali, ako primijetite da često posežu za hranom iz dosade ili zbog udobnosti, možda jesti za emocionalnih razloga.

Uobičajeni znakovi emocionalnog jedenja su

Jedan od načina da se shvatiti što izaziva emocionalne jedući je zadržati hranu časopis.

Zapišite kada i što jesti. Također zapišite ono što ste radili i osjećaj prije nego što je počeo jesti. Možete koristiti ove informacije kako bi pronašli uzorke u svojim prehrambenim navikama. Na primjer, možda ćete primijetiti da svaki put kada početi brinuti o zadatku na poslu, kupite nezdravi obrok iz ureda automata.

Promjena prehrambenih navika kada imate više stresa u vašem životu; Jesti kad niste gladni ili kada su pune; Smetnje kako bi se izbjeglo se bave stresnim situacijama; Smetnje umiriti svoje osjećaje; Korištenje hrane kao nagradu. (Na primjer, “To je stvarno težak posao / zadatak / argument. Trebam neki sladoled / bombona / kokice!”)