emocionalne jedući: boravak daleko od frižidera

By Hallie Levine Sklar

Kada Lisa Downs, 43, je u dobrom raspoloženju, ona sjedi ispred TV-a munches na ležala je čipsa. Kad je pod stresom na poslu, ona dobiva olakšanje od crnih žele grah i Twizzlers, a kad je dosadno, ona se okreće Snickers barovima ili Reese je kikiriki maslac kupova. Dakle, prošlog jeseni, kada je njezin suprug bio privremeno bez posla, to je ne čudi da je pronašla utjehu u hrani. “Ja bih sjesti u moj ured razmišljanja, kako ćemo platiti sve svoje račune? A guranje kolačića u usta”, kaže padova, voditeljica ureda u Zelengrada, IN. “U roku od četiri mjeseca, imao sam stekao 35 funti.

Downs – kao mnoge druge žene – hrvao sa snažnim protivnikom: emocionalno jedenje. Internet anketa 17.000 nije na dijeti (gotovo 90 posto od kojih su žene) utvrdili su da gotovo sve od njih bolest se vratila zbog emocionalnih problema. Ove statistike ne čudi Roger Gould, MD, UCLA psihijatra koji je proveo istraživanje: “Često vidim klijente koji su počinili gubitka težine, ali čim su se u borbu sa svojim mužem ili imaju loš dan na poslu , oni će orati kroz cijelu kutiju krafni od vrlo mlade dobi, mi smo učili da koristite hranu kao psihološka coping mehanizam. – to je nagrada, ako smo učinili dobro ili utjeha ako smo imali težak dan.”

Žene su posebno osjetljivi jer su uvjetovani od djetinjstva potisnuti određene osjećaje, kažu stručnjaci. “Djevojke su često učio da je loše biti tužan, uzrujan, ili ljuti, pa umjesto da je glas svoje emocije, oni koriste hranu kao oblik samouprave umirujuće”, objašnjava Judith Matz, koautor prehrani obiteljsku Handbook: 60 lekcije u jelu , prihvaćanje i self-care. Drugi problem: Kada žene trebaju utjehu, oni ne obraćaju zdravih zalogaja. Istraživanja pokazuju da je vrh namirnice overeaten ženke su sladoled, čokolada i keksi. “Ovi slatkiši privremeno povisiti razinu serotonina [osjećati-dobar hormon] i smanjiti razinu kortizola [hormona stresa]”, objašnjava Pamela Peeke, MD, profesor na Sveučilištu Maryland School of Medicine i autor tijela za Život za žene.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …