Ekstragonadalni zametnih stanica Tumori

Klica ćelija je vrsta stanice koja čini kao fetus razvija. Te stanice kasnije postati spermija u testisima ili jaja u jajnicima. Ponekad, zametne stanice mogu razviti u tumor zametnih stanica u drugim dijelovima tijela, prije ili poslije rođenja.

Ekstragonadalni tumora zametnih stanica formira u dijelovima, osim spolnih žlijezda (testisa i jajnika) tijela. Oni mogu početi rasti bilo gdje u tijelu, ali obično se formira u epifizi u mozgu, prsa, donji dio kralježnice, ili abdomen.

Ekstragonadalni tumora zametnih stanica mogu biti benigni (noncancer) ili maligni (rak). Benigni ekstragonadalni tumora zametnih stanica se zove benigna teratoma. To su češći od malignih tumora ekstragonadalni zametnih stanica, a često su vrlo velike. Dvije vrste malignih ekstragonadalni tumora zametnih stanica su nonseminomas i seminoma. Nonseminomas imaju tendenciju da rastu i šire brže nego seminoma. Nonseminomas su obično velike i uzrokuju znakove i simptome.

Ekstragonadalni tumora zametnih stanica formira u dijelovima, osim spolnih žlijezda (testisa ili jajnika) tijela. To uključuje epifize u mozgu, medijastinuma (područje između pluća), te retroperitoneum (stražnji zid trbuha).