edem: vrste, uzroci, simptomi i liječenje

Edem je medicinski naziv za otekline. To je opći odgovor organizma na ozljedu ili upale. Edem može biti izoliran na malom prostoru ili utjecati na cijelo tijelo. Lijekovi, infekcije, trudnoća, i mnogi zdravstveni problemi mogu uzrokovati edem.

zatajenje srca je stanje u kojem srce ne može učinkovito pumpa krv pluća ili ostatka tijela; To može biti zbog toga što je osoba razvila oslabljeni srčani mišić ili zato što je srčani mišić je obložen ili se ukoči, čineći ga teško ispuniti srce i backup krv u pluća; S zatajenja srca, oslabila srce pumpe manje krvi nego inače, što uzrokuje bubrege i nadbubrežne žlijezde da proizvode kemikalije koje pomažu tijelu da se drže na soli i vode; U…

Edem je normalan odgovor tijela na upale ili ozljede. Na primjer, uganuti, pčela žalac ili infekcije kože će sve rezultirati edema u zahvaćenog područja. U nekim slučajevima, kao što je na infekcije, to može biti korisno. Povećana tekućine iz krvnih žila omogućava više infekcija u borbi protiv bijelih krvnih stanica ući u zahvaćeno područje.

Edem također može rezultirati iz medicinskih stanja ili problema u bilanci tvari uobičajeno prisutnih u krvi. Neki od uzroka edema uključuju

Niska albumin (hipoalbuminemiju): albumin i drugi proteini u činu krvi poput spužve zadržati tekućinu u krvnim žilama. Niska albumin može doprinijeti edema, ali obično nije jedini uzrok.

Alergijske reakcije: Edem je uobičajena komponenta većine alergijskih reakcija. Kao odgovor na alergijske izlaganja, tijelo omogućava obližnje krvne žile propuštaju tekućinu u zahvaćenom području.

Opstrukcija protoka: Ako je blokirana drenaža tekućine iz dijela tijela, tekućina može podržati. Ugrušak krvi u dubokim venama nogu može dovesti do nogu edema. Tumor blokiraju limfne ili protok krvi će uzrokovati edem u zahvaćenom području.

Kritičnih bolesti: Burns, po život opasne infekcije ili drugih kritičnih bolesti mogu izazvati reakciju na cijelo tijelo koji omogućuje tekućina prodre u tkivo gotovo svugdje. Rasprostranjena edem cijelom tijelu može dovesti.

Edem i bolesti srca (kongestivno zatajenje srca): Kad srce slabi i pumpa krv manje učinkovito, tekućina polako može izgraditi, stvarajući edem noge. Ako nakupljanja tekućine brzo dođe do toga, tekućina u plućima (plućni edem) mogu razviti. Ako postoji zatajenje srca desne strane srca, često edem može razvijati u abdomenu, kao dobro.