divlji kesten

Uobičajeni nazivi: Kesten divlji je također poznat kao kesten, Kalifornija divlji kesten, Ohio Buckeye i divlji kesten.

Učinkovitost-sigurnost klijenata

Oo … Etno ili drugih dokaza o djelotvornosti.

Ocjene za sigurnost

Članovi roda Aesculus rastu kao drveća i velikih grmova. Plod je kapsula s debelim, kožnate ljusci koja sadrži tamne matice. Kao što je ljuska suši, matice su pustili. Ružičasti i bijeli cvjetovi biljke rastu u grozdovima. Konj kesten je porijeklom iz balkanske regije jugoistočne Europe i zapadne Azije, ali sada se uzgaja u cijelom svijetu. Osušeni zrela sjemena biljke su najviše interesa za medicinu.

Zbog svoje učestalosti, kesteni su se u tradicionalnoj medicini kao i za niz drugih komercijalnih aplikacija za stoljećima. Ekstrakt kore koriste se kao žuta boja, i drvo je korišten za namještaj i pakiranje slučajevima. U zapadnom SAD-u, smrvljenog nezrele sjeme BUCKEYE Kaliforniji su se raspršili u potoke do ošamutiti ribu, a lišće je strm kao čaj za otklanjanje zagušenja. Konj kesten je bio korišten kao tradicionalni lijek za artritis i reumatizam, kao i za ginekološko krvarenje i kao tonik. Iako sjemenke su toksična, nekoliko tradicionalne metode korištene su ih osloboditi svoje toksičnosti. Sjemenke su pokopani u močvarnom, hladnoj zemlji tijekom zime da ih oslobodi otrovnih, gorke komponente, onda jede u proljeće nakon vrenja. Indijanci na žaru, oguljene i pire otrovne matice, onda ispranog obrok u vapnenom vodom nekoliko dana, stvarajući obrok koji se koristi da bi kruh.

Ekstrakt Oralni divlji kesten sjeme je učinkovit u kratkotrajnom liječenju blage do umjerene dugoročnog poremećaja protoka krvi. Glavni sastojak escin je ispitivan po svojoj ulozi u gubitku težine, protuupalne učinke, i liječenju raka. Escin gel je procijenjena za uporabu u modrice.

Escin 20 do 120 mg uzima oralno je korišten za poremećaj protoka krvi te je dostupan u obliku tableta. Oralni tinkture i tematska gelovi sadrže escin 2% su također dostupni.

Bubrega ili oštećenje jetre može kontraindiciranje korištenje escin ili konja derivata kestena.

Izbjegavajte upotrebu. Informacije u vezi sigurnosti i djelotvornosti u trudnoći i za vrijeme dojenja nedostaje.

Ništa dobro dokumentirana.

Najčešće navedene nuspojave uključuju mučninu i želuca neugodnog osjećaja koji se može dovesti na najmanji upotrebom filmom obložene tablete. Ostali blage i rijetke pritužbe uključuju glavobolju, vrtoglavicu, i svrbež. Zabilježeni su rijetki slučajevi alergije i ozbiljne, cijelo tijelo alergijske reakcije nije bilo.

Svi dijelovi biljke iz obitelji Aesculus potencijalno otrovne, posebno sjeme. Divlji kesten je klasificiran od strane FDA kao nesiguran bilje.

Reference