diuretici i visoki krvni tlak: koristi, nuspojave, i više

Za visokog krvnog tlaka, diuretici, poznatiji kao “vode pilule,” pomoći vašem tijelu da se oslobodi nepotreban vode i soli kroz urin. Uzimajući osloboditi od viška soli i tekućine pomaže u snižavanju krvnog tlaka i može olakšati svoje srce da pumpa. Diuretici mogu se koristiti za liječenje brojnih srca -R ushićen stanja, uključujući visoki krvni tlak, zatajenje srca, bubrega i jetre problemi, i glaukoma.

Loop diuretici (Lasix, Bumex) često se u sed kada ljudi imaju kongestivno simptome zatajenja srca i posebno su korisne u hitnim slučajevima. Međutim, oni to ne čine znatno niži krvni tlak.

Kalij -sparing diuretici (kao Aldactone, Dyrenium) pomoći vašem tijelu zadržati kalij i koriste se češće u bolesnika kongestivnog zatajenja srca. Oni su često propisane zajedno s druge dvije vrste diuretika, ali i ne znatno niži krvni tlak.

Kao i svaki drugi lijek, diuretici imaju potencijalne nuspojave. Oni mogu uključivati

Rijetko, štede kalij diuretici kao Aldactone može uzrokovati povećanje grudi ili osjetljivost kod muškaraca i kod žena može uzrokovati produbljivanje glasa, smanjen rast kose i nepravilnog menstrualnog ciklusa.

Osim toga, većina diuretici su sulfa lijekovi. Ako ste alergični na sulfa lijekova, obavijestite svog liječnika.

Obratite se svom liječniku ako imate bilo kakvih drugih simptoma koji uzrokuju zabrinutost.