dispepsija uzroci, simptomi, liječenje, i još mnogo toga

Dispepsija je zajedničko stanje i obično opisuje grupu simptoma nego jedan dominantnim simptom. Ovi simptomi uključuju

Utroba inkontinencija je nemogućnost kontrole stolice. To je čest problem, posebno među starijim osobama; Do slučajnog propuštanja crijeva obično nije ozbiljan zdravstveni problem. Ali to može ozbiljno ometati svakodnevni život. Osobe s crijeva inkontinencije mogu se izbjeglo društvene aktivnosti zbog straha od sramote; Mnogi učinkoviti tretmani mogu pomoći osobama s crijeva inkontinencije. To uklju; medicin; surger; minimalno invazivni postupak; U razgovoru sa svojim liječnikom je …

Najčešći uzroci dispepsije su

Možete napraviti promjene u svom načinu života kako bi se osloboditi svoje simptome dispepsije. Ovdje su neke stvari koje možete isprobati

Trbuh bol ili nelagodu; nadutost; Osjećaj neugodno puni nakon jela; Mučnina; Gubitak apetita; Gorušica; Podrigivanja up hranu ili tekućinu (regurgitacije); Podrigivanja.

Liječenje ovisi o tome što je uzrok problema. Ako se utvrdi da postoji specifičan uzrok, liječenje usredotočuje na ublažavanje simptoma s medicine.

Podrignuo-up želudac sokovi i plin (regurgitacija ili refluks) uzrokovane bolesti gastroezofagealnog refluksa (GERB) ili hiatal kila; Poremećaj koji utječe na kretanje hrane kroz crijeva, kao što je sindrom iritabilnog crijeva; Peptički (želudac) čir ili dvanaesniku; Nemogućnost probaviti mlijeko i mliječne proizvode (laktoza netolerancije); bol žučnog mjehura (žučne kolike) ili upala (kolecistitis); Anksioznost ili depresija; Nuspojave kofeina, alkohola ili lijekova. Primjeri lijekova koji mogu uzrokovati dispepsiju su aspirin i slični lijekovi, antibiotici, steroidi, digoksin, i teofilin; Proguta zrak; Rak želuca.

Promijenite svoje prehrambene navike; To je najbolje jesti više malih obroka umjesto dva ili tri velika obroka; Nakon što jesti, pričekajte 2 do 3 sata prije nego što legnete. Kasno-noćni snack nisu dobra ideja; Čokolada, metvice, a alkohol može učiniti dispepsija gore. Oni se opustiti ventil između jednjaka i želuca; Začinjena hrana, namirnice koje imaju puno kiseline (kao što je rajčica i naranče) i kava može učiniti dispepsija gori u nekim ljudima. Ako su vaši simptomi su gori nakon što jesti određenu hranu, vi svibanj želite prestati jesti da hrana vidjeti ako se simptomi bolje.