dijete na svijetu: Japansko dijeta

Japanska dijeta je iPod hrane “, kaže Naomi Moriyama, koautor japanskih žena ne ostariš ili masti: Tajne majčine Tokyo Kitchen”, ona koncentrira veličanstvenu energiju hrane u kompaktnom i ugodno veličine. “i ne morate kuhati u japanskom stilu uživati ​​zdrave temelje prehrani je – samo jesti više ribe, povrća i frui; poslužiti manji dio, jesti obzirno i slowl te dodati neke zdrave opcije kao što su tofu i rižu, ona kaže. Evo kako da biste započeli.

Prvo, koristi. “Zahvaljujući relativno zdraviji japanske prehrane i načina života, japanski žene i muškarci žive duže i zdravije nego svi ostali na Zemlji”, Moriyama govori. Ne samo da mogu očekivati ​​da će živjeti 86 i 79 godina, odnosno (u odnosu na 80 i 75 godina za mnoge ljude u svijetu), ali oni također mogu predvidjeti u prosjeku 75 godina živjeli zdravo i invalidsko-free, Svjetska zdravstvena organizacija izvještava. Na vrhu toga, Japanci uživaju broj 1 najmanju stopu pretilosti u razvijenim zemljama – 3% – u odnosu na 11% za francuski i 32% za mnoge ljude u svijetu, prema Međunarodnoj pretilosti radnoj skupini. “Možda misle da je sve u našim genima”, kaže Moriyama. “Ali kad Japanci usvojiti Western-style dijetu, oni na težini brzo.

Jedite svojim očima. “Čarolija Japan stilu prehrane je zdravije stanje punjenja, ukusna niže kalorijske hrane, predstavljeni s prekrasnim Upravljački sklop u prilično malo jela i tanjura”, kaže Moriyama. Ovaj način blagovaonom vas potiče da “jedu svojim očima”, uživajući u ljepoti hranu. Rezultat? Vi ćete želite usporiti uživati ​​u svakom zalogaju, što znači jesti manje, jer on daje svoje vrijeme mozak da shvati vaše tijelo je pun.

Prema Moriyama, prosječna japanska osoba jede oko 25% manje kalorija dnevno nego prosječni Amerikanac, što bi moglo djelomično objasniti njihov dugotrajan životni vijek. Konzumiranje samo 8% manje kalorija dnevno, dok je umjereno povećanje svoj nivo aktivnosti, može biti dovoljno za promicanje duži život, istraživanja sa Sveučilišta Florida College of Medicine sugerira.

A rezanje kalorija ne mora biti bolan. Tajna je zamijeniti energetski gusta hrana (one koje sadrže veći broj kalorija po gramu), kao što su čokolada, čips i kolačiće, s onima koji su manje energetski gusta, kao što su voće, povrće i juhe na bazi juhe ( svega, ne slučajno, dnevni dio japanske prehrane). U studiji iz Pennsylvania State University, istraživači služili žene jela koja su 25% manji od prosjeka, a koji se nalaze 30% manje kalorija u skladu s načelima energetske gustoće. Završili su jeli u prosjeku 800 kalorija manje dnevno – sve bez čak nedostaje dodatnu hranu.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …