dijeta mit ili istina: žvakaće gume za mršavljenje

Žvakati na ovo: Žvakaća guma može biti dobro za vas. Ne samo da može osvježiti dah, može vam pomoći u prevladavanju želju cigareta, poboljšati svoje pamćenje – pa čak i pomoći da izgube težinu.

Natjecatelji na najveći gubitnik ga koristiti redovito, a istraživanja su pokazala da žvakaće gume mogu pomoći u kontroli žudnje, upravljati glad i promicanje mršavljenja.

Ipak, nemojte misliti da žvakanje nekoliko štapića guma dnevno ide na melt off funti. Nekoliko malih studije su pokazale da žvakaće gume mogu pomoći da se obrije kalorija. No, to neće dovesti do značajnog gubitka težine, osim ako se također slijediti smanjivanjem kalorija i dobiti redovite tjelesne aktivnosti.

Sugar-free guma je najbolje jer je obično manje od 5 kalorija po komadu, u usporedbi s 10 kalorija za redovne guma. U stvari, dijeta planova kao što su Weight Watchers, Jenny Craig, te Diabetes Association uzeti u obzir bez šećera guma “slobodan hrana.” (Ali, “besplatno” ne znači neograničen iznos, a neki umjetno zaslađeni stavke mogu imati laksativni učinak, ako prekomjerno konzumira.)

Istraživanje sa Sveučilišta Rhode Island pokazalo je da ljudi koji žvakao gumu konzumira 68 manje kalorija za ručak i ne nadoknaditi jedući više kasnije u danu. Guma za žvakanje također pomogao sudionicima studije zadovoljiti svoje žudnje i oduprijeti tov poslastice. I to nije sve: guma chewers zapravo spalili oko 5% više kalorija nego ne-desni chewers.

Druga studija, sa Državnog sveučilišta u Louisiani, pokazuju da žvakaća guma je korisno u kontroli apetita, smanjuje dnevni unos sudionika od 40 kalorija i smanjenje snack žudnje.

Ako izrezati 50 kalorija dnevno ili tako žvakaća guma, a zatim napraviti još jedan mali promijeniti stil života – kao što je prebacivanje iz 2% do 1% mlijekom ili uzimanje stepenicama na poslu – jednostavno možete rezati 100 kalorija dnevno. A to bi moglo dodati do izgubiti 10 funti na godinu.

Možda je najveća korist od žvakaćih guma u pitanju, ako se rutinski posegnuti za drvo guma umjesto nešto više kalorija poput bar krafnu ili slatkiša. Zamjena guma za snack-size vrećicu čipsa jednom tjedno, a možete izgubiti dva funti u godinu dana.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …