dijagnoza depresije, ispitivanja, i tretmani

Depresija trendovi

Iako je vrlo čest, depresija je često zanemarena ili pogrešno dijagnosticira i ne liječi. Takva nepažnja može biti po život threatenin; velike depresije, posebno ima visoku stopu samoubojstva.

Saznajte više o depresiji

Osnove

Simptomi

Dijagnoza i liječenje

prevencija

Da biste dijagnosticirali depresiju, vaš liječnik će vam postaviti pitanja o svojim simptomima i obiteljske povijesti. Od vas se može tražiti da ispune upitnik o svojim simptomima. Možete dobiti zdravstvene testove kako bi se isključila druga stanja koja mogu biti uzrok simptoma, kao što su hranjivih nedostataka, underactive štitnjače ili hormonskih razina, ili reakcija na lijekove (bilo na recept ili rekreativno) i / ili alkohola.

Stigma depresija nosi pogone mnoge ljude da sakrije to, pokušati to teško van, ili zlouporaba alkohola, droge ili biljnih lijekova kako bi dobili olakšanje. Za učinkovito liječenje depresije, važno je potražiti pomoć od davatelja usluga zdravstvene zaštite, kao što su vaš liječnik primarne zdravstvene zaštite ili ovlaštenog stručnjaka za duševno zdravlje. Obje ove vrste usluga mogu pomoći da dobijete točnu dijagnozu i razviti plan liječenja. Mnogi tretmani za depresiju su dostupni i obično uključuje kombinaciju psihoterapije i lijekova.

Psihoterapija uči pacijente kako prevladati negativne stavove i osjećaje i pomaže im vrate u normalne aktivnosti.

Terapija lijekovima je namijenjen za liječenje simptoma koji su mislili da su rezultat abnormalnosti u mozgu sklopova koji reguliraju raspoloženje, razmišljanje i ponašanje. To može potrajati nekoliko tjedana antidepresiv u potpunosti raditi za ublažavanje simptoma depresije, pa je važno da ostane na lijekove.

Kao i kod bilo koje kronične bolesti, uzimajući rano liječničku dijagnozu i liječenje može pomoći smanjiti intenzitet i trajanje simptoma depresije. Također može smanjiti vjerojatnost recidiva.

novo na e-mail seriju na dijagnosticiranje, liječenje, a živi s poremećaja prehrane