dijabetes i emocije

Dijabetes trendovi

Saznanje da imaju dijabetes može biti šok. Možda ćete se osjećati ljuti, tužni, zbunjeni, ili pod stresom o dijagnozi i sve promjene koje ona donosi.

Bilo da ste bili pokušava postati vitak dolje za neko vrijeme, ili vaš liječnik nedavno vas je pozvao da to učini kako bi se dijabetes pod kontrolom, te shvatiti da su ulozi visoki, Ne samo da će izgubiti težinu će vam pomoći da izgledaju i osjećaju se bolje, ali to može poboljšati svoje razine šećera u krvi i, u nekim slučajevima, vi svibanj čak i ne trebaju lijekove više; Ipak, neke dijete su bolji od drugih, a tu su i neki koji su posebno loše za vas ako imate dijabetes tipa 2.. Ne bi tih šest dijeta pogreške.

Liječnik je potvrdio da, da, imate dijabetes. Ali da li vi još uvijek osjećaju kao “to ne može biti istina za mene”? Ili da je riječ o pogrešci, ili želite čekati više rezultate testa?

To je poricanje. Mnogi ljudi reagiraju na taj način kada se dogodi nešto neodoljiv.

Početak napraviti prilagodbe najbolje što možete, i uz pomoć svog liječnika i podršku od obitelji i prijatelja. Vi ćete početi da se navikne na korak sa svojim šećera u krvi testovi, lijekova, liječnika imenovanja, prehrane i vježbe.

Kao i bilo koji drugi uvjet, dijabetes može biti teško upravljati s vremena na vrijeme. Vi svibanj ne razumiju ono što vaši liječnici kažu, ili ono što ste trebali učiniti.

Tijekom vremena, od vas će dobiti više upoznati ga. To pomaže da napiši plan za svoj dan. Uključi kada uzimati lijekove, puta testirati razinu šećera u krvi, vaš trening za taj dan, kao i neke zdrave prehrambene ideje. Možete podijeliti ovaj plan sa svojim liječnikom da li postoji nešto što bi trebalo promijeniti.

Vi svibanj misle ljutnje kao nešto loše. Ali to ne mora biti destruktivno ili negativan. Možete izraditi Internet funkcionirati za vas.

Misli ljutnje kao izvor energije. Odaberite ga koristiti za napraviti nešto pozitivno za svoje zdravlje, kao što su vježbe. Ključ je primijetiti kad si ljuta, i onda odlučiti što će učiniti s tim osjećajima.

To je normalno da se osjećaju tužno svako jednom u neko vrijeme. Vi svibanj osjećati plave o ima dijabetes ili o promijeni način života morat ćete napraviti.

Neka Vaš liječnik zna ako ti osjećaji doći neodoljiv, ili ako oni ne dizati kada radite stvari u kojima uživate, provoditi vrijeme s ljudima koje volite, i uzeti dobru brigu o sebi. Ona može preporučiti grupu za podršku ili savjetovanje kako bi se osjećate kao sebi ponovno.

IZVORI

Diabetes Association (ADA): “Depresija”, “Denial” i “Lokalni resursi, Grupe za podršku, kao i događaji Finder.

National Institutes of Health: “Kako se nositi s kroničnim bolestima.”