diapering beba: pelenski osip, kvasac infekcije

 Sadržaj arhivi nakon 2 godine kako bi se osiguralo naše čitatelje mogu lako pronaći najviše pravovremene sadržaj; Da biste pronašli najnovije informacije, unesite svoju temu od interesa u našu tražilicu.

Je li vaše dijete smeta pelenskog osipa? Postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako bi se spriječilo i liječiti taj problem, kaže pedijatar Laura Jana, MD, koautor odlaska kući sa svojim novorođenče: Od rođenja do stvarnosti.

Dva su glavna uzroka pelenskog osipa: kontakt iritacija i kvasac.

Bebe koje uzimaju antibiotike (ili čiji je dojenje mame su ih uzimati) su skloniji ovoj vrsti pelenskog osipa, jer su lijekovi ubijaju dobre bakterije koje drže kvasac raste. Osim toga, antibiotici mogu izazvati proljev, koja nadražuje kožu.

Promjena bebinu pelenu čim znaš da je mokra i prljava. Međutim, ako je vaše dijete je drijemajući, a ona nema osjetljivu kožu koja je sklona pelenskog osipa, vjerojatno možete pričekati dok ona budna. To je rekao, ako ste okreće u za noć, a vi znate da vaše dijete ima zamazan pelena, ne daj joj spavati u njemu cijelu noć.

Neki roditelji vole koristiti baby puder za smanjenje vlage u pelene području. Kukuruzni škrob se može zapravo pogoršati kvasac pelene osip. Ako želite koristiti puder, pobrinite se da nema talk. Ulijte u prahu pažljivo u svoje ruke, daleko od svoje bebe lica, a zatim nježno pogladiti joj dno.

Česte promjene pelena su mora. Na svakom promjenom, trebali biste očistiti pelene područje sa toplom vodom i mekom ručnik ili beba obrišite koji ne sadrži koži-iritantan alkohol ili miris.