DHEA-S testa

DHEA-S (dehidroepiandrosteron sulfat) je muški hormon (androgen) koji je napravljen u nadbubrežne žlijezde. Tijelo ga pretvara u testosteron. Test za DHEA-S provjerava razina hormona u krvi.

Ovaj test se obično radi zajedno s testovima drugim razinama hormona. DHEA-S može se testirati na

Ako vam liječnik kaže da poste prije testa, ne jesti ili piti ništa osim vode za 9 do 12 sati prije nego što su vaše u krvi nacrtana. U većini slučajeva, ti si dopustiti da se vaše lijekove s vodom ujutro testa.

Test se obično obavlja u jutarnjim satima, jer to je kada je količina DHEA-S je na vrhuncu.

Žene se može tražiti da se test na određeno vrijeme u svom menstrualnom ciklusu.

Zdravstveni profesionalni uzimanje uzorka krvi volje

Potražite uzrok dlaka na licu, dubokim glasom, ili druge znakove previše muških hormona u djevojke ili žene. To može biti jedan od testova obavlja dijagnosticirati sindrom policističnih jajnika; Da bi pronašli druge uvjete, kao što je; Kongenitalna adrenalna hiperplazija. To je stanje koje uzrokuje nadbubrežne žlijezde da bi previše muških spolnih hormona; Neplodnost; Odgođeno pubertet; Cushing-ova bolest; Tumor na nadbubrežnoj žlijezdi.

Zamotajte elastičnu traku oko nadlaktice da se zaustavi protok krvi. To čini vene ispod pojasa veće tako da je lakše staviti iglu u venu; Očistite iglu stranice sa alkoholom; Stavi iglu u venu. Više od jednog iglom može biti potrebna; Pričvrstite cijev na iglu ispunite ga s krvlju; Uklonite traku iz ruku kad se skupi dovoljno krvi; Stavite gazu ili vatu preko igle stranice kao igla je uklonjena; Stavi pritisak na tom mjestu, a zatim staviti na zavoj.