depresija vrste medicina i savjete za uzimanje antidepresiva

Depresija trendovi

Ne samo da je potrebno vrijeme da biste dobili točnu dijagnozu depresije, pronalaženje odgovarajućih lijekova za liječenje depresije može biti komplicirano, osjetljiv proces. Netko može imati ozbiljan medicinski problem, kao što su bolesti srca ili jetre ili bubrega, koji bi mogao napraviti neki antidepresivi nesiguran. Antidepresivni može biti neučinkovit za vas ili doze nedovoljno čvrsta; nije moglo biti dovoljno vremena da se vidi učinak, ili nuspojave mogu biti previše dosadan – što dovodi do neuspjeha liječenja.

Jeste li zabrinuti zbog depresije? Pitate li se kako su liječnici mogli napraviti točnu dijagnozu depresije; Nekada je to bilo da su svi poremećaji raspoloženja nabacani zajedno. Sada, međutim, liječnik će napraviti razliku u pogledu određenog poremećaja pacijent ima. Na primjer, liječnik će odrediti da li pacijent ima velike depresije, distimije, ili blage, kronične depresije, sezonskog afektivnog poremećaja ili tužno, bipolarni poremećaj (manična depresija), ili neku drugu vrstu kliničke depressio …

Rad sa svojim liječnikom, možete vagati rizike i koristi od liječenja i optimizirati korištenje lijekova koji najbolje ublažava simptome.

Antidepresivi, ponekad u kombinaciji s psihoterapijom, često su prva terapija ljudi se za depresiju. Ako jedan antidepresiv ne radi dobro, možda probati neki drugi lijek istog razreda ili neku drugu klasu depresije lijekova zajedno. Vaš liječnik može pokušati promjene doze. U nekim slučajevima, vaš liječnik može preporučiti uzimanje više od jednog lijeka za svoju depresiju.

novo na e-mail seriju na dijagnosticiranje, liječenje, a živi s poremećaja prehrane