depresija: upravljanje postporođajne depresije

Ako imate “baby blues”, nakon poroda, ti nisi; sama. Oko polovice žena ima nekoliko dana blage depresije nakon što su; dijete. To može biti uznemirujuće, ali to je normalno da imaju neke nesanica, razdražljivost, suze, osvaja osjećaje i raspoloženja. Baby blues se obično vrhunac oko četvrtog dana nakon što se dijete rodi. Oni imaju tendenciju da se poboljša I; manje od 2 tjedna, kada su hormonalne promjene naselili. Ali možete hav; djeluje od baby blues tijekom bebine prve godine.

Kako bi spriječili ozbiljne probleme za vas i vaše bebe, rade sa svojim liječnikom odmah liječiti simptome.

Ako jo; imaju misli o ranjavanje sebe, beba, ili bilo tko els; vidjeti svog liječnika ili nazovite 911 za hitne medica; briga.

Kako se liječi postporođajne depresije?

Depresija i; medicinsko stanje koje zahtijeva liječenje. To nije znak slabosti. B; iskreni prema sebi i onima koji brinu o vama. Recite im o vama; borba. Vi, vaš liječnik, a vaši prijatelji i obitelj mogu udružiti kako trea; vaši simptomi postporođajne depresije.

Razgovarajte sa svojim liječnikom Abou; vaši simptomi. Radite zajedno odlučiti kakvu vrstu treatmen; je prava stvar za vas. (Vi svibanj također si;. Funkciju štitnjače provjeriti Ovaj test je kako bi bili sigurni da je thyroi;. Problem ne uzrokuje simptome)

Dojenje bebe čije su majke uzeti antidepressan; ne često imaju nuspojave. No, oni mogu. Ako uzimate antidepressan; dojenja, razgovarajte sa svojim liječnikom i bebin liječnikom o WHA; vrste nuspojava tražiti.

Cunningham FG, et al. (2010). Psihijatrijske poremećaje, presjek neuroloških i psihijatrijskih poremećaja. U Williams opstetriciju 23. izd., Str. 1175-1184. New York: McGraw-Hill.

O’Hara MW, Segre LS (2008.). Psihološkom poremećaji u trudnoći i razdoblju poslije poroda. U RS Gibbs i sur., Eds., Danforth je ginekologiju i porodništvo, 10. izd. Str. 504-514. Philadelphia: Lippincott Williams and Wilkins.

Patrice Burgess, MD – Obitelj Medicin; Lisa S. Weinstock, MD – Psihijatrija

14. studeni 2014