Depresija kod djece i tinejdžera – Pregled tema

Depresija trendovi

Je li ovo tema za vas?

Depresija je ozbiljan poremećaj raspoloženja koji se mogu uzeti radost iz života djeteta. To je normalno za dijete da bude neraspoložen ili tužni s vremena na vrijeme. Možete očekivati ​​ove osjećaje nakon smrti kućnog ljubimca ili prelaska na novi grad. Ali ako ti osjećaji trajati tjednima ili mjesecima, mogu biti znak depresije.

Stručnjaci se mislim da samo odrasle osobe mogu dobiti depresiju. Sada znamo da čak i dijete može imati depresiju koji treba tretman za poboljšanje. Kao što je čak dva od 100 male djece i 8 od 100 tinejdžera imaju ozbiljnu depresiju. 1

Ipak, mnoga djeca ne dobivaju tretman im je potrebno. To je djelomično zbog toga to može biti teško reći razliku između depresije i normalnog neraspoloženja. Također, depresija možda neće izgledati isto u dijete kao odrasla osoba.

Ako ste zabrinuti za svoje dijete, saznajte više o simptomima u djece. Razgovarajte s djetetom da vidi kako on ili ona se osjeća. Ako mislite da je vaše dijete u depresiji, razgovarajte sa svojim liječnikom ili savjetnikom. Što prije dijete dobiva tretman, prije on ili ona će se početi osjećati bolje.

Dijete može biti depresivan ako on ili ona

Dijete koje je pritisnuta može također

Simptomi depresije su često previdi na prvom mjestu. To može biti teško vidjeti da simptomi su svi dio istog problema.

novo na e-mail seriju na dijagnosticiranje, liječenje, a živi s poremećaja prehrane

Je li razdražljivi, tužan, povučen, ili dosadno većinu vremena; Ne uživati ​​u stvarima on ili ona koristi za uživanje.

Izgubiti ili dobiti na težini; Sleep previše ili premalo; Osjećate bespomoćno, bezvrijedno ili krivim; Imate problema s koncentracijom, misleći ili donošenju odluka; Razmislite o smrti ili samoubojstvu puno.