demencija: testiranje koliko dobro osoba funkcija – pregled tema

Zdravstveni djelatnik može procijeniti funkcioniranje dan-to-day osoba koja ima Alzheimerovu bolest, postavlja pitanja i promatrajući tu osobu. To se često radi neformalno tijekom povijesti bolesti i ispit.

Alzheimerova bolest je bolest koja oduzima ljudima njihove memorije. Isprva, ljudi imaju teško vrijeme prisjećajući se nedavne događaje, iako oni mogu lako sjetiti stvari koje su se dogodile prije nekoliko godina; Kako vrijeme prolazi, ostali simptomi mogu pojaviti, includin; Problem focusin; Teško vrijeme rade obični activitie; Osjećaj zbunjeni ili frustriran, posebno na blizu; Dramatične ljuljačke raspoloženja – ispadi bijesa, tjeskobe i depressio; Osjećaj dezorijentirani i uzimajući izgubljen easil; Fizičkih problema, kao što …

Ne bude u mogućnosti za napraviti neke svakodnevne poslove na svoju ruku, nije uvijek znak problema. Na primjer, ako nikada nisu bili u mogućnosti balansiranja podsjetnika, mirnog, ne bude u mogućnosti balansiranja podsjetnika, mirnog sada ne odražava novi problem sa svojim sposobnost funkcioniranja. No, promjena ili smanjenje sposobnosti za napraviti dnevne zadatke može ukazivati ​​na problem. Funkcionalni status ispiti su dizajnirani kako bi tražiti dokaze ove promjene ili pad.

Rezultati ovih ispitivanja može sugerirati da je osoba postala je manje u stanju samostalno funkcionirati, ali oni obično ne ukazuju na uzrok. Alzheimerova bolest je samo jedan od nekoliko mogućih uzroka funkcijski poremećaj.