degenerativne bolesti diska – Pregled tema

Degenerativnih bolesti diska nije stvarno bu bolesti; izraz koji se koristi za opisivanje normalne promjene u svom leđne diska; kao što dobi. Spinalni diskovi su SOF; komprimirati diskovi koji se razdvoji međusobnog kosti (kralješci) tha; čine th; kralježnice. Diskovi djeluju kao amortizeri za spin; omogućujući mu da savijati, saviti, i obrat. Degenerativne bolesti diska može potrajati i koji položaj; cijeloj kralježnici, ali najčešće se javlja u diskovima u donjem Bac; (Lumbalna regija) i vrat (vratne regije).

Ovi uvjeti se mogu staviti pritisak na an leđne moždine; živaca, što dovodi do bolova i vjerojatno utjecalo na funkciju živaca.

Kao što smo ag; naši kralježnicom diskova razbiti, ili degenerirati, što može dovesti do degenerativ; bolesti diska u nekim ljudima. Ove dobne promjene uključuju

Te promjene su više vjerojatno da se dogodi u ljudima WH; dim cigarete i onih koji to teške fizičke poslove (kao što su ponovljeni heav, dizanje). Ljudi koji Ar; debeli su i više vjerojatno da će imati simptome O; degenerativnih bolesti diska.

Nagli (akutni) ozljeda dovodi do; hernija diska (kao što je pad) također može započeti proces degeneracije.

Kako je prostor između kralježaka dobiva manje, sve je manje paddin; između njih, a kralježnica postaje manje stabilno. Tijelo reagira na ovaj b; izgradnja koštanih izraslina zovu kosti ostruge (osteofiti). Bone izdanci mogu pu; pritisak na th; korijen spinalnog živca ili leđne moždine, što je rezultiralo u Pai; i utječu na funkciju živaca.

Osteoarthriti; raspad tkiva (hrskavice), koji štiti i jastuk; zglobova; Hernija dis; abnormalna izbočina ili kidanjem od spinalne diska; Spinalne stenoze, sužavanje th; spinalnog kanala, otvoreni prostor u kralježnici koja drži th; leđna moždina.

Gubitak tekućine u vašim diskovima. To se smanjila; sposobnost diskova da djeluju kao amortizeri i čini ih les; fleksibilno. Gubitak tekućine također čini tanjim diska i sužava rastojanje; između kralježaka; Sitne suze ili pukotine u vanjskoj Laye; (Kružni ili kapsula) diska. Jellylike materijal unutar dis; (Jezgra) može biti prisiljena kroz suze ili pukotine u čahuri, whic; uzrokuje disk oticati, obiti (rupture) ili razbiti na komadiće.