činjenice o alli (orlistat) za mršavljenje

Melinda Ratini, DO, M; ožujka 02, 2016

Alli (orlistat) je over-the-counter lijekove koriste kako bi se ljudi gube na težini. Istraživanja su pokazala da Alli može pomoći ljudima izgubiti više težine nego dijeta sama. Gubitak težine je lijek namijenjen za pretile odrasle starije od 18 godina koji je također prate smanjene kalorijske, niske masnoće dijeta.

Jači doza istog aktivnog sastojka u Alli je dostupan na recept i prodaje pod markom xenical. Xenical mogu također biti preporučeno nakon mršavljenja kirurgija za pomoć pacijentima zadržati off izgubljene funti.

Alli pripada skupini lijekova pod nazivom inhibitori lipaze. On blokira crijevima apsorbira oko 25% od masti koju jedu. Masti koje se ne apsorbiraju napustiti svoje tijelo kroz pokrete crijeva. Neki podaci ukazuju na to da Alli pomaže smanjiti količinu osobito opasan tip trbuh masnoća zove visceralnog masnog tkiva, koji je povezan s dijabetesa tipa 2, visokog krvnog tlaka, bolesti srca i moždani udar.

Ako ste pretili, a dijeta i tjelovježba nisu radili za vas, razgovarajte sa svojim liječnikom o programu za upravljanje težine koji uključuje lijekove. Ali zapamtite, vi još uvijek morate slijediti zdrav način života koji uključuje i redovitom tjelovježbom i prehranom u pravu.

Da bi se utvrdilo da li ste težine, možete izračunati svoj indeks tjelesne mase (BMI) koristeći svoju visinu i informacije težine. BMI od 18,5 do 24,9 smatra zdrave težine. BMI od 25 do 29,9 smatra se pretežak.

Alli dolazi u obliku kapsula. To se uzima na usta tri puta dnevno, ili uz obrok koji sadrži malo masti, odnosno do jedan sat poslije. Ako jedete bez masnoće obrok, vaš liječnik može vam reći da preskočite dozu. Nikad se više lijekova od preporučene.

Važno je slijediti niske kalorijske, niske masnoće dijeta tijekom uzimanja ovog lijeka. Ako jedete puno masne hrane, čak i samo jedan visokim udjelom masnoće kao masne hamburger, ti si više vjerojatno da će imati neugodne probavne nuspojave. Odaberite nemasno komadi mesa i nemasni mliječni proizvodi. U principu, ne više od 30% svojih kalorija u svakom obroku treba doći iz masnoća.

Također ćete morati uzeti dnevno multivitamine koji sadrže vitamine A, D, E, K i beta karoten, dok na ovaj lijek. svojstva masti blokiranje lijeka i čine ga teško za vaše tijelo apsorbirati masti topivih vitamina. Ne uzimajte vitamine i Alli u isto doba dana.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …