Činjenica ili fikcija: Debunking top 7 trudnoće mitove

Kada ste trudni, vjerojatno ćete čuti puno bapske priče – od kojih neki mogu biti zabavne. Vjerojatno ste čuli ovo: Nosi visok, to je djevojka. Nosi niska, to je jedan dječak. (Naravno, to je glupo, ali naši foremothers nisu imali ultrazvuk).

Pokušava zatrudnjeti? Savjeti koji će vam pomoći trudna

Upravo suprotno. “Gripe cijepljenje je vrlo važno”, Nancy Chescheir, klinički profesor majke / fetalni medicine na Sveučilištu Sjeverne Karoline u Chapel Hillu, kaže.

Neke trudnice brinuti se cjepivo može im dati gripe. Drugi uzrujavati da konzervansi u cjepivu može povrijediti svoje nerođeno dijete. No, injekcije gripe neće dati ženama gripu, Chescheir kaže, niti postoji bilo dokaza da cjepivo protiv gripe šteti fetusa.

Savjeti za Žgaravica građena prema tradicionalnom; Zdrava Diapering: Osnovni; Posjete stomatologu za trudnice

Umjesto toga, protiv gripe može biti spasilac za majku i dijete. Trudnoća mijenja ženske imunološki sustav, srce i pluća, što je još osjetljiva na dobivanje teškog oblika gripe. “Žene koje su trudne i dolaze gripu ne podnose dobro i imaju mnogo veći rizik od postaje vrlo bolestan i veći rizik od smrti od gripe nego u općoj populaciji”, kaže Chescheir.

Ali protiv gripe (koja sadrži ubijen virus), a ne sprej za nos cjepiva (koja sadrži oslabljeni virus uživo) dobiti. I tražiti protiv gripe Thimerosal-besplatno, ako ste zabrinuti konzervansa.

se pomaže izbjegavanju dvostrukog obroka krumpir salata ili sladoled? Ne tako brzo. Da, jedete za dvoje – ali to ne znači da dvije odrasle veličine porcije su potrebne.

Prosječna žena s normalnim težini prije trudnoće treba samo oko 300 dodatnih kalorija dnevno za promicanje njezina djeteta rast, navodi se u Kongresu opstetričara i ginekologa (ACOG). To je otprilike broj kalorija u čašu obranog mlijeka i pola sendviča. Žena normalne težine treba da dobije 25 do 35 funti za vrijeme trudnoće – manje ako je ona prekomjerna tjelesna težina.

Teško da ispadne extra pounds trudnoće nakon poroda, kaže Chescheir. I sa svakom idućem trudnoće, žena može postati još teži.

Isto tako, žene koje dobivaju više od 50 funti kada se nosi samo jedno dijete, imaju veći rizik od carskog reza ili teškom vaginalnog poroda, kaže Chescheir. A djeca koja su “zarastao” od rođenja, kaže ona, su više vjerojatno da će biti pretila kada su odrasli.

Zdravi Recepti minus Heartbur; Zaštititi svoju obitelj od klice; Neugodno zbog inkontinencije?